U susret međunarodnom mesecu borbe protiv raka dojke (oktobar), dva odlična događaja održavaju se u Zagrebu i Sarajevu, sa ciljem širenja svesti o raku dojke i promovisanja važnosti zdravog načina života. Zato iskoristite ovo miholjsko leto da izađete napolje, razmrdate se i pomognete u borbi protiv raka dojke.

Prvi po redu je Pink Run u Zagrebu, koje organizuje Europa Donna Hrvatska. Trka će se održati 22. septembra, na zagrebačkom jezeru Bundek, sa početkom u 18h. Registracija za trku košta 120 KN (oko 16 EUR) a može se izvršiti ovde, do 20. septembra uveče. Čak i u slučaju da niste vežbali u skorije vreme nema razloga za brigu! Sami birate koju distancu ćete trčati: 5 ili 10km (1 ili 2 kruga).

A ukoliko zaista ne volite trčanje, svejedno posetite ovaj događaj jer će biti puno drugih aktivnosti u trajanju od 16h do 21h. U njih spadaju degustacija zdrave hrane, radionice kuvanja, kao i bogat muzički program koji će se završiti sa svirkom benda Big Bang, nakon proglašenja pobednika u trci.

Drugi događaj, Race for the Cure® je deo globalne inicijative trka i šetnji koje organizuje Think Pink.Ova organizacija spaja lokalne organizacije koje promovišu svest o raku dojke, bolnice, grupe za podršku i državne organizacije u nekoliko evropskih zemalja, među kojima je i BiH.

Trka Race for the Cure u Sarajevu održaće se 30. septembra sa početkom u 11h, ispred  tržnog centra Sarajevo City Center. Registracija košta simboličnih 10 KM (oko 5 EUR), a sav prihod namenjen je mamografskim pregledima u ruralnim delovina BiH i paketićima za svaku ženu koja u toj zemlji operiše rak dojke.

Prošle godine trka je imala preko 7.500 učesnika a ove godine se očekuje preko 8.000. Registracija se može izvršiti lično u prostorijama Festival MESS u Sarajevu, svakog dana od 10h do 19h, kao in online ovde.

Zagreb ili Sarajevo - vidimo se na liniji finiša!