Akciju Moja kućića moja slobodica pokrenulo je udruženje Ljubitelja životinja i prirode Zelene šape kako bi obezbedili sklonište za napuštene životinje tokom zime. U tome im pomažu štićenici Okružnog zatvora (OKZ) u Zrenjaninu, a zauzvrat će ovim ljudima biti poklonjena topla zimska odeća koju udruženje prikuplja od sugrađana.

Hladna zima može biti razlog za brigu i jednih i drugih, ali ako se udruže sve je lakše!

Štićenici OKZa praviće kućice za pse i mačke, kao i hranilice za ptice, a u znak zahvalnosti Zelene šape će im pomoći da se utople. Oni će prikupljati toplu mušku odeću i obuću svakog radnog dana od 8 do 12h, u kafiću Vinyl Basic Cafe, na adresi Kralja petra I 4, Zrenjanin.

Zelene šape sprovode različite inicijative u cilju poboljšanja dobrobiti i zaštite napuštenih kućnih životinja, divljih životinja u zatočeništvu, radnih, oglednih i životinjama u industriji zabave. Uz edukaciju građana, a posebno mladih, oni rade na dugoročnom, strateškom i održivom rešenju zbrinjvanja i zaštite životinja.

Njihov rad prepoznala je i građevinska radnja MV Razvoj, odakle su donirani potrebni materijali za izradu kućica. Osim toga, ovo preduzeće se odazvalo pozivu udruženja za pomoć tako što su u svojoj radnji udomili i jednu napuštenu kucu.

Značaj ove akcije je višestran, s obzirom na to da se putem nje osim pomoći napuštenim životinjama i unapređenja života štićenika OKZa, takođe daje prilika ovim ljudim da se bave društveno korisnim radom.

Zato, pripremite zimsku odeću i priključite se ovoj sjajnoj inicijativi u kojoj radimo zajedno za dobrobit drugih.