Podržimo one koji su ostavili domove i život u Ukrajini bežeći od razaranja i smrti.

ADRA Srbija pokrenula je kampanju hitne pomoći za izbeglice iz Ukrajine, koje napuštaju svoje domove zbog nasilja i neposredne opasnosti po život. Cilj kampanje je nabavka 100 paketa humanitarne pomoći za 100 porodica, a kampanju možete odmah podržati online donacijom na linku.

ADRA Srbija sarađuje sa Adrama u Poljskoj, Mađarskoj, Slovačkoj, Moldaviji i Rumuniji kao i u Ukrajini koje prihvataju izbeglice i raseljena lica. Timovi Adrinih volontera i osoblja već su na terenu i pružaju različite vrste podrške. Sarađuju i koordiniraju sa ostalim akterima u pružanju podrške izbegloj deci, ženama i starim licima, obezbeđujući:

  • hitnu humanitarnu pomoć (vodu, hranu, odeću, higijenske pakete),
  • smeštaj (u šatorima, u crkvama, u privatnom smeštaju),
  • informisanje i psihološku podršku (ljudi su često dezinformisani, traumatizovani) i
  • hitnu zdravstvenu podršku.

Da bi obezbedili dodatnu podršku za 100 najugroženijih izbegličkih porodica, u vidu paketa sa hranom, higijenom, lekovima i ćebadi, Adri je potrebna podrška zajednice, koju možete pružiti online donacijom na našoj platformi Donacije.rs, ili na neki od načina opisanih na linku

Prikupljena sredstva biće usmerena Adrinim timovima u Ukrajini i u susednim zemljama. Paket će biti više od robe koja će biti uručena u ruke. Adrino osoblje će uz ovaj paket će istovremeno pružati sledeće besplatne usluge:

  • smeštaja (privremenog i dugoročnog),
  • pružanja informacija (gde mogu da se obrate za koju vrstu podrške, i dr) i
  • psihosocijalne podrške, veoma važne usled traumatskog iskustva

Doniraj odmah za podršku izbeglicama iz Ukrajine online putem platforme Donacije.rs, ili na neki od načina navedenih na sajtu Adra Srbija.