Fondacija 021 objavila je poziv za sve građane da doniraju zimsku odeću za decu iz Svratišta u Novom Sadu, a odeću u Beogradu možete donirati 1. decembra tokom akcije Svrati za Svratište. Uz to, kupovinom svake kafe za poneti u Greenet kafeu u Nušićevoj ulici, obezbeđujete donaciju od 5 RSD za Svratište za decu.

Ne znate šta da radite sa svojom zimskom odećom iz detinjstva ili jaknama koje su vaša deca prerasla? Onda, pravac Novi Sad, Radio kafe koji se nalazi na adresi Svetozara Markovića 45, gde odeću možete donirati svakog radnog dana od 9h do 16h. Odeća će odatle biti prosledjena Svratištu za decu i mlade u Novom Sadu.

Cilj akcije 120 paketića za decu iz Svratišta jeste da se obezbedi prvenstveno topla odeća za predstojeće zimske dane, ali i školski pribor koji deca koriste u Svratištu, koji takođe možete donirati na istom mestu.

Odeću za decu u Svratištu u Beogradu, možete donirati i tokom akcije Svrati za Svratište, koja se održava 1. decembra u joga studiju Namaste, na adresi Slavnoska 16b u Zemunu. Osim odeće, moguće je donirati i higijenske proizvode (šamponi, sapuni, prašak za veš i slično), kao i igračke i knjige. 

A kada pripremite tople stvari koje ćete donirati, onda je pravi trenutak da se i sami ugrejete uz vruću šoljicu kafe! U kafeu Greenet u Nušićevoj ulici kupite kafu za poneti i postavite sliku sa istom na svoj Instagram profil uz #KafazaSvratiste. Na taj način će od svake prodate kafe biti donirano 5 RSD Svratištu za decu.

Osim što pomažete mališanima u Svratištu, očekuje vas i jedno lepo iznenađenje. Nakon završetka kampanje 30. novembra, 3. decembra će na profilu Greenta biti objavljene najbolje fotografije a potom i postavljene na zid kafea u Nušićevoj. Tamo ćete svoju fotografiju moći i da kupite, a sva sredstva od prodaje takođe su namenjena deci iz Svratišta.

Šta čekate? Pripremite zimske stvari za Svratišta u Novom Sadu i Beogradu, a potom se nagradite Greenet kafom.