Više od 178 hiljada dece, odnosno svako peto dete u Bosni i Hercegovini, živi u siromaštvu. Da bi promenila stanje i poboljšala uslove života za ugrožene mališane i njihove porodice, ali i da bi podstakla davanja za opšte dobro, međunarodna organizacija World Vision je u Bosni i Heregovini pokrenula kampanju i platformu “Daruj i slavi”.

Na ovoj platformi, svako ko želi, može da pokrene sopstvenu kampanju i daruje nekome povodom svog rođendana. Platforma nudi šest vrsta poklona različite vrednosti: porodični paket hrane, školski pribor, igračke, higijenski pribor, zimsku odeću, zimski pokrivač. Nakon toga, korisnici, putem e-maila, ili društvenih mreža, pozivaju svoje prijatelje da umesto da im kupe poklon - doniraju onima kojima je pomoć najpotrebnija. Na kraju rođendanske kampanje, korisnik će dobiti kompletan izveštaj sa imenima svih prijatelja koji su darovali u njegovo ili njeno ime, te ukupan iznos prikupljenog novca, odnosno ukupan broj poklona koji će biti distribuiran ugroženoj deci. Svaka kampanja traje 30 dana.

“Želimo da motivišemo korisnike da se uključe u diskusiju i razmenu informacija kroz društvene mreže. Platforma "Daruj i slavi" predstavlja novi model filantropskih davanja te pruža direktan uvid u oblast u koju su ta davanja usmerena", ističu iz organizacije World Vision BiH. “Očekujemo da će ova kampanja pomoći građanima BiH da jasnije identifikuju davanja za opšte dobro i bolje razumeju filantropiju, zbog čega sa puno nade i iščekivanja, ulazimo u ovaj društveno odgovorni projekat i računamo na saradnju i podršku cele zajednice", dodali su oni.

Više o kampanji, kao i aktivne rođendane u okviru kojih možete darivati, naći ćete na platformi “Daruj i slavi” ili na Facebook stranici Daruj i slavi.