Povodom petogodišnjice od osnivanja inkluzivnog centra Mesto susreta, udruženje “Evo ruka” organizuje proslavu 4. oktobra, a humanitarni karakter proslave podržaće rad samog centra.

Proslava će biti održana u Zemunu, gde će posetioci moći da se upoznaju sa radom centra koji od 2013. služi kao mesto okupljanja za decu sa invaliditetom i njihove roditelje. Prilikom proslave okupljeni će moći da podrže rad centra putem donacija, ali i kupovinom ručnih radova umetnika koji sarađuju sa udurženjem i dečijih radova. A ako i dalje niste stigli da spremite zimnicu, Mesto susreta možete podržati i kupovinom  odličnih domaćih proizvoda udruženja!

Pored toga, svi zainteresovani mogu potvrditi svoje učešće na humanitarnoj večeri u Event centru Glamour u Zemunu.

Inkluzivni centar je jedan od najambicioznijih projekata udruženja koje sa bavi podrškom dece i mladih sa smetnjama u razvoju i njihovih porodica.  Već 5 godina u njemu se okupljaju svi oni koji žele da doprinesu razvoju inklulzije i inkluzivne zajednice, a to između ostalog podrazumeva i obuku za rad korisnika centra i članova njihovih porodica i ekonomsko osnaživanje teže zapošljivih lica. U centru se do sada održalo preko 500 radionica i susreta, a dalji projekti uključuju otvaranje pansiona za roditelje dece sa smetnjama u razvoju koji u centar dolaze izvan Beograda, kao i projekte vezane za osposobljavanje osoba koji su kao deca prošli kroz centar za samostalan život i uključivanje u zajednicu.

Donacije možete uplatiti i na račun udruženja “Evo ruka” 205-168077-63. Za sve ostale informacije, kao i da potvrdite svoje prisustvo na događajima proslave pišite na evoruka5@gmail.com.