Kragujevčani žele da pokrenu jedinstveni muzej bicikala i pop kulture u njihovom gradu i za to im je  potrebna podrška zajednice.

U pitanju je Muzej bicikala i pop kulture „20 Cola“ (jer je dimenzija točkova omiljenih bicikala među mladima iz perioda od 1960. do 1990. bila upravo 20 cola, odnosno 20 inča), u kome će biti izloženo preko 100 različitih bicikala, kolekcija automobila sa pedalama, više od 60 legendarnih arkadnih kabineta, retro računara konzola za video igre i drugih ikoničnih predmeta među kojima su kolekcije retro igračaka, muzičkih uređaja i stripova.

Kako bi Muzej stao na noge, odnosno dobio priliku da samostalno ostvaruje prihode i nastavi svoj život nezavisno, neophodno je da prikupimo sredstva za prvih šest meseci rente izložbenog prostora, za troškove održavanja i opremanja muzeja i troškove rada jednog vodiča.

Osim što će imati stalnu postavku na kojoj će biti izloženi eksponati, Muzej bicikala i pop kulture „20 Cola“ će organizovati i prateći program. U okviru pratećeg programa biće organizovane edukativne i umetničke radionice iz oblasti nauke, restauracije bicikala, industrijskog dizajna bicikala, održavanja bicikala, kao i predavanja i prezentacije.

Redovne tematske večeri biće posvećene različitim dešavanjima, istorijskim događajima, filmskim naslovima i žanrovima video igara.

I vi možete dati doprinos realizaciji ove ideje - online donacijom na Donacije.rs, ili uplatom na račun udruženja. U zavisnosti od iznosa donacije, za donatore su pripremljeni i različiti pokloni i nagrade. Podržite otvaranje ovog jedinstvenog muzeja još danas.