Majice se mogu kupiti u Galeriji Novembar u Beogradu, a dizajnove potpisuje mlada umetnica iz BiH. Sav novac od njihove prodaje, koristiće se za pomoć romskoj deci, a posebno devojčicama kako bi mogle da započnu a potom i nastave svoje školsko obrazovanje.  

Prva samostalna izložba u Beogradu ove nagrađene umetnice nosi naziv Viva la Vida, a predstavlja zbirku angažovanih radova čija ideja je rušenje stereotipa o romskim ženama. Izložba je otvorena do 30. januara, a možete je videti u galeriji koja se nalazi adresi Kursulina 22. 

Ipak, i nakon toga, dok zalihe traju, preporučujemo vam da svratite do Galerije Novembar i potražite majice na kojima se nalaze upravo Selmini crteži. 

Kupovinom majica pomažete Selmin projekat “Marš u školu”. Putem ove incijative, ona prikuplja novac koji koristi za podršku romskim devojčicama kako bi stekle osnovno obrazovanje, a potom upisale srednju školu i fakultet. 

Do sada je na ovaj način 7 devojčica dobilo punu godišnju stipendiju, a 42 dece dnevni obrok u školi. Projekat “Marš u školu” realizuje se u saradnji sa američkom fondacijom BHeart u BiH: 

“Mi zajedno prodajemo moju umetnost i imovinu kako bismo prikupili i obezbedili stipendije za ugroženu romsku decu. Ova deca, a posebno devojčice, suočavaju su sa problemima siromaštva i dečjih brakova, koji su u porastu usled veoma loše društveno-ekonomske situacije koja proizilazi iz naše migratorne istorije i ratnih iskustava”, navela je Selma. 

Januar je pri kraju, ali je zato pravo vreme da svratite u Novembar i pomognete jedan važan cilj