Udruženje Prijatelji dece Srbije već 64 godina dodeljuje Književnu nagradu „Neven“, naznačajnije priznanje za stvaralaštvo za decu u regionu.

Sve ove godine, „Neven“ je opstajao uz veliki napor Prijatelja dece Srbije i požrtvovanih altruista – ali je u ovoj teškoj godini Prijateljima dece Srbije, potrebna vaša pomoć i podrška kako bi bili u mogućnosti da nagrade najuspešnije autore. Iako je na ovogodišnji konkurs stiglo čak 57 naslova, organizaciji nedostaju sredstva da izvede proces profesionalnog žiriranja i uz svečanost dodeli nagrade.

Prvi dobitnici ove jedinstvene nagrade, 1955. godine bili su Duško Radović i Branko Ćopić, a za njima je koračala čitava plejada vrhunskih pisaca, ilustratora i naučnika – jer se „Neven“ dodeljuje u tri kategorije: za najbolju knjigu/slikovnicu u oblasti beletristike, za najbolje ilustrovanu knjigu/slikovnicu, i za najbolji naslov u oblasti popularne nauke (sve detalje o književnoj nagradi „Neven“ i njenim dobitnicima možete videti na  linku).

Pomozite Prijateljima dece Srbije da i ove godine presovani cvet nevena zasija u povelji Dušana Petričića u rukama novih laureta u sve tri kategorije, a da se dodela nagrada održi u formatu koji je do sada negovan, svečano i uz nagrade najboljim autorima.

Kampanju možete podržati na sledeće načine:

-online donacijom na našoj platformi Donacije.rs;
-uplatom na žiro račun udruženja Prijatelji dece Srbije broj: 325-9500600023137-91 (svrha uplate: Kampanja #daNevenneuvene).

Donirajte odmah i pomozite da se dodela nagrade Neven održi i 65. godinu za redom.