Samouslužna biciklistička radionica u Zrenjaninu nastala je zaslugom zaljubljenika u bicikl i vožnju biciklom pre 6 godina. Od samog početka, ova radionica Zrenjanincima služi za servisiranje bicikala, okupljanje obožavatelja istih, za dogovaranje i druženje, za rad i opuštanje. Radionica, do koje se jedino može stići preko drvenog mostića koji spaja ivice lokalnog kanala, je solidno opremljena neophodnim alatom, uvedeni su struja i grejanje, a predulaz ograđen i sređen.

Međutim, posle 6 godina neophodno je da se urade tri hitne i velike intervencije u okviru biciklističke radionice. Prva intervencija je izgradnja novog mostića. Drvene daske mostića su istrulele i popucale, tako da je prelazak preko njih visokorizičan te je potrebno napraviti novi, metalni mostić.

Drugi hitna intervencija je sanacija priobalnog dela koji se urušio u kanal i sada je niži oko 30 cm nego ranije. Zbog ovog urušavanja, nemoguće je koristiti prednji otvoreni deo radionice. Ovaj problem može da se reši nasipanjem materijala, nivelacijom i betoniranjem.

Treća intervencija koju ljubitelji biciklizma iz Zrenjenina žele da urade je zastakljivanje i zaštita ulaznih vrata radionice, koja su skoro nastradala nepažnjom dece iz obližnjih naselja.

Da bi uspeli u ovoj maloj ali za njih veoma bitnoj rekonstrukciji, potrebna im je podrška zajednice. Svoju podršku već danas možete pružiti na nekoliko načina - online donacijom preko platforme Donacije.rs, uplatom na žiro račun Udruženja (slika ispod), ili deljenjem ove informacije svojih naloga na društvenim mrežama.

Svi donatori bez obzira na iznos dobiće zahvalnicu Udruženja, a troje donatora sa najvećim iznosom biće nagrađeni reklamnom majicom udruženja Off road cycling - Zrenjanin.

Podržite bezbednost biciklista u Zrenjaninu.