Ugroženima u Novom Pazaru, Sjenici i Tutinu hitno je potrebna naša pomoć. Broj obolelih od COVID-19 raste iz dana u dan, kapaciteti bolnica su puni, a medicinske opreme i stručnog osoblja nema dovoljno.

Posebnu pažnju i zabrinutost građana izazvale su ranije iznete informacije o odluci Gradskog štaba o raspisivanju hitne nabavke opreme, koje podrazumevaju i 20 limenih sanduka i 200 džakova za posmtrne ostatke.

Na inicijativu Fonda B92 i Srpskog filantropfkog foruma, na našoj platformi Donacije.rs, 29. juna je pokrenuta kampanja za urgentnu pomoć ugroženim građanima, medicinskim radnicima i pacijentima u Novom Pazaru, Tutinu i Sjenici.

Samo nekoliko sati nakon pokretanja kampanje, zahvaljujući brzoj reakciji donatora prikupljeno je 450.000 dinara. Kampanju su podržale i Grupa 484 i Norveška ambasada, koje su duplirale svaku donaciju do ukupnog iznosa od 235.000 RSD. 

Kako su pomoć u vidu medicinske opreme i hitna reakcija i dalje neophodne, odlučili smo da cilj kampanje podignemo na 1.000.000 dinara. Zahvaljujući brzoj reakciji, solidarnosti i podršci 188 donatora i ovaj cilj je dostignut za 24 časa.

Kako bi katastrofalne posledice krize koja još uvek traje bile sprečene i kako bismo obezbedili pomoć za 'to veći broj ugroženih podigli smo cilj kampanje na 1.500.000 dinara.

Podržite nas u nameri da obezbedimo urgentnu pomoć za najugroženije u Novom Pazaru, Tutinu i Sjenici. Donirajte online, ili pošaljite SMS bilo koje sadržine na broj 7300. 

Brzom reakcijom i solidarnošću pokazali smo da zajedno možemo učiniti mnogo toga značajnog. Nastavljamo dalje, kako bi pomoć što pre stigla do onih kojima je u ovom trenutku najpotrebnija. Podržite najugroženije u Novom Pazaru, Tutinu i Sjenici - donirajte odmah - online, ili slanjem SMS-a na broj 7300.