U toku je kampanja kojom se prikupljaju sredstva za poslednju fazu snimanja dokumentarnog filma „Skok“ o Nataši Kovačević, za izradu i postavljanje spomenika kojim se čuva uspomena na velikane srpske košarke i korene sportskog prijateljstva Srbije i Francuske, kao i za otvaranje škole košarke za devojčice koju će voditi Fondacija Nataša Kovačević.

Nataša je poznata srpska košarkašica koja je zbog teške saobraćajne nezgode prekinula igračku karijeru, da bi se uprkos amputaciji noge vratila na parket kao košarkašica Crvene zvezde. Dugomentražni dokumentarni film „Skok” je priča o povratku Nataše Kovačević, ali i njenoj misiji da kod drugih ljudi, sličnih sudbina, probudi borbeni duh i motivaciju da prebrode prepreke. Njen povratak na košarkaški teren bio je više od običnog comebacka – ušao je u anale i postao inspiracija ljudima širom planete.

Selektor košarkaške reprezentacije Aleksandar Đorđević, kao i mnogobrojne poznate ličnosti i institucije su podržali ovu kampanju, a vi se možete priključiti na njihovoj Indiegogo stranici.