Poslednjih par nedelja, broj zaraženih od koronavirusa u Srbiji naglo je porastao.

Pored straha od zaraze, veliki broj građana uznemirile su informacije o nedostatku medicinske i zaštitne opreme, i to posebno u gradovima proglašenim za nova žarišta. Nakon prvih informacija o žarištima u Novom Pazaru, Tutinu i Sjenici, Fond B92 i Srpski filantropski forum, na našoj platformi Donacije.rs, pokrenuli su kampanju u kojoj je za 9 dana 453 donatora doniralo preko 2,5 miliona dinara.

Sa ciljem da podržimo medicinske radnike i obolele od COVID-19 u gradovima koji su trenutno najugroženiji, u ovom trenutku pokrećemo opšti apel i za ostale gradove u kojima je ustanovljen nedostatak opreme i koji su postali nova žarišta.

Vaše donacije upućene opštem apelu biće raspoređene ovim žarištima prema urgentnosti, dok će donacije namenjene za sanaciju štete biti upućene organizacijama koje će direktno kupovati opremu za grad kome ste opredelili svoju donaciju. Pozivamo vas da se, kao i do sada, uključite i podržite građane kojima su životi ugroženi tako što ćete odabrati da podržite ovaj opšti apel koji će biti usmeren na prikupljanje generalne pomoći za sve ove gradove ili konkretno za neka od aktuelnih žarišta, kao što su Prijepolje, Priboj, Surdulica i Vranje.

Donirajte online ili pošaljite SMS bilo koje sadržine na broj 7300 i podržite borbu protiv COVID-19 u trenutnim žarištima.