Od početka pandemije, broj poziva upućenih ASTRINOM SOS telefonu povećan je za 71%, a Tim za podršku žrtvama je identifikovao 22 nove žrtve trgovine ljudima.

Pandemija virusa COVID-19 promenila je živote svih nas preko noći. Ipak, izveštaji pokazuju da su naši najsiromašniji sugrađani u ovoj krizi najugroženiji, usled nedostatka novca i neadekvatnih uslova za stanovanje i dostojanstven život. U ovu grupu socijalno ugroženih ljudi, zbog psiho-fizičkih posledica eksploatacije, ali i društvene stigme, spadaju i nekadašnje žrtve trgovine ljudima i njihove porodice.

Pozivi upućeni ASTRINOM SOS telefonu nisu se odnosili samo na nove slučajeve, već su nam se javljali i stari korisnici i korisnice – neki/e zbog gubitka posla, neki/e zbog straha da će ga izgubiti, a neki/e usled produbljene ekonomske krize i nedostatka osnovnih sredstava za život. Zbog toga je ASTRA na našoj platformi Donacije.rs pokrenula kampanju, sa ciljem da za porodice nekadašnjih žrtava trgovine ljudima obezbedi pakete higijenskih sredstava i zaštitne opreme (maski, dezobarijera i rukavica), a ukoliko te porodice uključuju i decu školskog uzrasta − biće im obezbeđeni i paketi školske opreme.

Pomozite organizaciji ASTRA da nekadašnjim žrtvama trgovine ljudima i njihovim porodicama olakša i učini sigurnijim život u ovom izazovnom periodu, kao i da i njihovoj deci osigura miran i po zdravlje manje rizičan početak školske godine.

Kampanju možete podržati na neki od sledećih načina:

  • onlajn donacijom putem naše platforme Donacije.rs,
  • uplatom na račun udruženja NVO ASTRA: 160-443370-30, Banca Intesa (svrha uplate Kampanja #NisuSame2), 
  • donacijom u robi (ukoliko se odlučite za ovaj način pomoći, najpre kontaktirajte ASTRA tim putem mejla astra@astra.rs ili pozivom na broj 011 785 0001 / 060 33 47 817).

Grupa 484 i Norveška ambasada dupliraće svaku donaciju do ukupnog iznosa od 235.000 RSD. Donirajte odmah - na neki od navedenih načina, ili pošaljite SMS bilo koje sadržine na broj 7300.