Problemi nastali usled pandemije virusa COVID-19 pogodili su najugroženije populacije u celoj našoj zemlji. Za mnoge od njih, kraj vanrednog stanja ne znači kraj problema.

Asocijacija "Duga" dobro poznaje lokalne potrebe na teritoriji Šapca i uviđa da najugroženiji građani trenutno nisu u mogućnosti da sebi obezbede najosnovnije potrepštine za život - hrana i sredstva za ličnu higijenu.

Pored materijalnih potreba, jedan deo najugroženijih sugrađana ima povećane probleme sa mentalnim zdravljem, depresijom, strahom za bližnje o kojima ne mogu da se brinu, strahom od inficiranja itd. Zbog toga je pokrenuta akcija podrške za nabavku pakete pomoći koji će biti dostavljeni osobama iz romske populacije, osobama sa invaliditetom, osobama koje sakupljaju sekundarne sirovine, osobama koje za novac zarađuju radeći sezonske poslove, osobama treće dobi u selima, odnosno svima onima koji su u najpogođeniji trenutnom situacijom.

Podržite Asocijaciju "Duga" u nameri da nabavi hranu, sredstava za ličnu higijenu i zaštitna sredstava za 588 najugroženijih osoba sa teritorije Šapca, od toga 136 maloletnih. Donirajte online ili pošaljite SMS bilo koje sadržine na broj 7300.