U Beogradu već skoro 3 godine radi jedan poseban kafić - pored toga što je mesto gde se zabavljaju i uče, Kafe bar 16 je utočište i radno mesto za preko 40 mladih koji žive u ekstremnom siromaštvu.

Kafe bar 16 osnovao je Centar za integraciju mladih, kako deca, koja izađu iz Svratišta kada napune 16 godina, ne bi ponovo bila prepuštena sama sebi. Svratište već 16 godina radi sa decom uzrasta od 5 do 15 godina koja žive i rade na ulici.

Ova deca mahom stanuju u neformalnim naseljima u Beogradu, u ekstremnom siromaštvu - bez struje, vode, u kućama od kartona.

Pandemija koronavirusa koja je zaustavila svet, i čije posledice smo svi osetili, posebno je pogodila ranjive grupe među kojima su i deca i mladi koji žive i rade na ulici. S druge strane, Kafe bar 16 je kao ugostiteljski objekat među prvima osetio ekonomske posledice uvođenja mera kojima se čuva zdravlje stanovništva.

Postalo je gotovo neodrživo da se rad finansira iz prihoda kako je to bilo do izbijanja pandemije.

Kako bi Kafe bar 16 nastavio sa radom potrebna im je naša podrška.

Pored redovnih prihoda kafe baru "16" nedostaje 600.000 dinara koji će im obezbediti siguran rad u periodu od šest meseci. Sa tim novcem kafe "16" će moći da:

  • Pokrije platu jednog konobara/mentora u periodu od šest meseci,
  • Obezbedi troškove materijala za obuku i praksu mladih u periodu od šest meseci,
  • Plati deo troškova zakupa prostora i račune u periodu od šest meseci.

Podrži Kafe "16" online donacijom na Donacije.rs i pomozi da opstane jedino mesto na kome deca iz Svratišta mogu da rade i uče.