Kompanije, neprofitne organizacija i pojedinci još jednom su pokazali solidarnost sa najmlađim članovima zajednice i pružili podršku akcijama za zdravlje, obrazovanje i bolju budućnost dece širom regiona.

Neke od njih i sami možete podržati, a u našem nedeljnom pregledu vesti o davanjima saznajte i kako.

„Novi početak za nove bebe“

P&G brendovi Ariel i Lenor pokrenuli su akciju „Novi početak za nove bebe“, u čijoj je realizaciju partner udruženje Prijatelji dece Srbije.

Akciju podržavate kupovinom bilo kog Ariel PODS ili Lenor proizvoda u Maxi, Mega Maxi, Tempo i Shop & Go prodavnicama jer će deo sredstava biti doniran za kupovinu novih posteljina za bebe porodilištima širom Srbije.

Pampers i Lilly donirali 10.000 evra porodilištima u Srbiji

U saradnji sa Fondacijom Ana i Vlade Divac, tokom Pampers i Lilly kampanje porodilišta u Beogradu, Kragujevcu i Prokuplju dobila su potrebnu opremu u vrednosti od 10.000 evra.

Za svako pakovanje Pampers pelena kupljeno u Lilly prodavnicama tokom trajanja kampanje (april - jun 2020.) donacija je uručena bolnicama. Svako porodilište dobilo je opremu koja mu je bila najpotrebnija.

Kampanja podrške za ugroženu decu

Fondacija SOS Dečija sela Srbija, ADRA Srbija i Music art project, zajedno sa Fondacijom Catalyst Balkans pokrenuli su kampanju za prikupljanje sredstava za nabavku tableta i interneta za 274 najugroženije dece širom Srbije. Zahvaljujući ovoj kampanji, mališanima iz socijalno i ekonomski najugroženijih porodica imaće mogućnost da online prati nastavu od kuće.

Ukoliko želite da pomognete da ovi mališani ne propuštaju časove, druženje sa vršnjacima, učenje i priliku da napreduju i ostvare dobar uspeh, kampanju možete podržati online donacijom na našoj platformi Donacije.rs.

Akcija za decu iz neformalnih naselja u Beogradu

Još jedan od načina da pomognete deci iz neformalnih naselja, kojima Humanitarna organizacija ADRA pruža podršku jeste da donirate svoje polovne i ispravne android telefone i tablete.

Mape Dobrote, pozivaju sve koji su u mogućnosti da doniraju polovne android telefone koji su u funkciji.

Potrebni su telefoni sa kamerom koji podržavaju aplikacije poput Vibera i What’s App-a kako bi sa decom moglo da se radi preko video poziva. Telefone je moguće donirati u prostorijama Adrinog Društvenog centra (Popova baran nova 216. 1a, Borča), a takođe se možete javiti na broj telefona 0600990530 svakim radnim danom od 9 do 17h, kako bi se organizovalo preuzimanje donacije.

Podrška zapošljavanju mladih iz programa SOS Dječijih sela BiH

CHICovnik i trgovački lanac Bingo donirali su 3.8000 KM SOS Dječijim selima BiH, sa ciljem podrške u stvaranju mogućnosti za zaposlenje mladih koji odrastaju u alternativnoj brizi.

Svi koji su u poslednje četiri godine kupovali CHICovnik – planer koji je izdao portal Bonjur.ba u Bingo marketima su istovremeno podržavali rad SOS Dječijih sela BiH.

Ove godine donacija je usmerena za podršku mladim osobama koje imaju potrebu za stručnim usavršavanjem kako bi mogle doći do zaposlenja, jer će se uz pomoć nje finansirati edukacije i prekvalifikacije za mlade kojima organizacija pruža podršku.

Opština Stari Grad podržala „Srce za djecu oboljelu od raka“

Sarajevska opština Stari Grad uključila se u akciju „Budi zlatan“ Udruženja „Srce za djecu oboljelu od raka“.

Kupovinom 220 zaštitnih maski Budi zlatan uposlenici Opštine Stari Grad donirali su celokupan iznos za podršku deci oboleloj od raka širom Bosne i Hercegovine. Prodaja zaštitnih maski Budi zlatan po ceni od 5 KM jedna je od aktivnosti kojima udruženje Srce za djecu oboljelu od raka i ove godine obilježava ZLATNI SEPTEMBAR – mesec podizanja svijesti o dečijem raku.

Akcija za decu bez roditeljskog staranja u BiH

Organizacija Hope and Homes for Children BiH pokrenula je akciju prikupljanja sredstava za kupovinu kuće za decu koja trenutno borave u Domu „Bjelave“.

Nakon što napuste dom, 12-toro dece različitih uzrasta boraviće u ovoj kući, gde će im profesionalno osoblje pružati pažnju, brigu i podršku, kakvu, na individualnom nivou ne mogu imati u domu.

Akciju možete podržati online donacijom na platformi GlobalGiving.

Organizacija Hope and Homes for Children BiH već je kupila kuću deci bez roditeljskog staranja u Zenici. Kako navode iz ove organizacije, ona danas služi kao divan primer zdravijeg i srećnijeg odrastanja, nego kada je u pitanju institucionalna briga. Mališani i osoblje je zovu njihovim Malim porodičnim domom.

Donacijom za kampanju na GlobalGiving, možete pomoći i da deca iz Sarajeva dobiju svoj Mali porodični dom.

Akcija za SOS Dječje selo Ladimirevci

Oldtimer klub "Kurbla" iz Garešnice i ove godine organizuje prikupljanje donacija za SOS Dječje selo Ladimirevci i poziva i ostale oldtimer klubove da im se pridruže. Za razliku od prethodnih godina, kada je organizovan humanitarni oldtimer maraton, ove godine neće biti tako već će se organizovati prikupljanje donacija i njihova primopredaja, u skladu sa epidemiološkim merama.

Donacije u vidu hrane, odeće, higijenskih potrepština, školskog pribora, igračaka i kućnih aparata se prikupljaju do 04.10, kada će biti obavljena primopredaja.

Za više informacija i podršku akciji pišite na mejl kurbla.garesnica@gmail.com, ili na messinger fb stranice Otk Kurbla Garesnica.

Donacija novog rendgen uređaja za Dječju bolnicu Kantrida

Jadranka d.d. donirala je KBC-u Rijeka mobilni RTG uređaj u neto vrednosti od 630 hiljada kuna.

Uređaj je pozicioniran na odelu radiologije u Dječjoj bolnici Kantrida, a zahvaljujući mobilnosti opreme značajno će doprineti učinkovitosti dijagnostičkih postupaka na i drugim odelima.

Hajriz Brčvak donira za škole u Crnoj Gori

Humanista iz Crne Gore, Hajriz Brčvak, poklonio je oko 140.000 dodatnih maski obrazovnom sistemu, odnosno po jednu za svakog učenika u Crnoj Gori i svakog zaposlenog u prosveti, a njihova isporuka je u toku.

Ukoliko i sami želite da pokažete solidarnost i pružite podršku svojoj zajednici, podsećamo da je jedan od načina za to online donacija za neku od kampanja na platformi Donacije.rs.