Sremska Mitrovica | Giving Balkans

Sremska Mitrovica

U vrtiću „Bubamara” u  naselju Matije Huđi u Sremskoj Mitrovici, održan je prošle nedelje Humanitarni vašar koji su  organizovala deca iz vrtića sa svojim vaspitačima, a za pomoć majci jednog deteta, Nataši Nedić.

Saznaj više

Humanitarne akcije lokalnih zajednica često mogu da budu inspiracija svakom pojedincu, jer upravo one dokazuju da mala udruženja ili ustanove zajedničkim naporima mogu zaista da naprave značajnu razliku. Tako je i nedavna akcija jedne predškolske ustanove u Sremskoj Mitrovici pomogla da se za nekoliko sati prikupe sredstva za lečenje tri sugrađanke.   

Saznaj više

Donator iz Sremske Mitrovice, koji živi i radi u Nemačkoj, a koji je želeo da ostane anoniman, obezbedio je humanitarnu pomoć za Opštu bolnicu Sremska Mitrovica.

Saznaj više

Dve stotine lica na izdržavanju kazne zatvora u Kazneno popravnom zavodu u Sremskoj Mitrovici odreklo se dela svojih plata kako bi sašilo maske za osnovce.

Saznaj više

Novi dom

Prošle godine, članovi porodice Bakter su zahvaljujući naporima Divac fondacije, Centra za socijalni rad i sredstvima donatora dobili novi dom u Laćarku. Međutim, kako mama Ružica sama brine za svoje troje dece, i pored dobre volje nije u mogućnosti da nađe stalno zaposlenje, zbog čega joj je potrebna podrška.

Saznaj više