Nakon velikog zemljotresa koji je pogodio Zagreb u martu mesecu, Hrvatsku je juče zadesio niz potresa sa epicentrom u Petrinju, koji su naneli ogromnu materijalnu štetu, mnoge ostavili bez krova nad glavom i doveli do desetina povređenih i 7 izgubljenih zivota.

Našim susedima je neophodna naša pomoć, a jedan od načina da je pružite je donacija za kampanju Zaklade SOLIDARNA ili kampanju koju Caritas Srbije vodi na platformi Donacije.rs.

Solidarno s Petrinjom i Sisačko-moslavačkom županijom

Zaklada SOLIDARNA pokrenula je hitnu donatorsku akciju prikupljanja sredstava za kriznu podršku žrtvama u Petrinji i Sisačko-moslavačkoj županiji.

Donacije se prikupljaju putem Fonda 5.5, koji je pokrenut za pomoć Zagrepčanima i Zagrepčankama ugroženim u zemljotresu. Usled nove nedaće, delovanje Fonda prošireno je na sve gradove, sela i mesta koji su stradali u protekla dva dana.

Donirati možete:

Račun za hitne i krizne akcije: HR2424020061500078406
Svrha: SOLIDARNO S PETRINJOM & SMŽ
Poziv na broj: 01-2021
SWIFT SWIFT/BIC: ESBCHR22

Ukoliko donitrate online na stranici Zaklade SOLIDARNA, važno je da znate da se konverzija RSD u kune vrši automatski i da svako sa platnom karticom za online plaćanja može da donira.

Urgentna pomoć za ugrožene u zemljotresu – kampanja koju je pokrenuo Caritas Srbije

Caritas Srbije pokrenuo je crowdfunding kampanju na platformi Donacije.rs, koju možete podržati online donacijom, uplatom na žiro račun Caritas Srbije: 220-0000000031186-42, ProCredit Bank A.D- Beograd, svrha uplate: Pomoć za Hrvatsku, ili deljenjem informacije i tako što ćete pozvati svoje prijatelje da doniraju.

Sva prikupljena sredstva biće donirana Hrvatskom Caritasu, koji će najugroženijim porodicama i pojedincima pružati pomoć u vidu obezbeđivanja hrane, vode, sredstava za održavanje higijene, odeće, obuće, smeštaja, kao i na druge načine u skladu sa potrebama na terenu.

Pokažite solidarnost sa našim komšijama, podržite jednu od kampanja i donirajte za pomoć ugroženima.