Trag fondacija objavila je početak konkursa za sedamnaestu VIRTUS nagradu za filantropiju za 2023. godinu.

Nagrada će istaći kompanije, preduzeća, građane i građanke, koje su tokom 2023. podsticale pozitivne promene u društvu kroz različite filantropske inicijative. Konkurs za VIRTUS nagradu sprovodi se uz podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID), OAK fondacije i Fondacije Čarls Stjuart Mot.

„Dobra dela imaju moć da inspirišu na nova dobročinstva. Upravo je to razlog zbog kog Trag fondacija već 17 godina nastoji da, dodeljujući VIRTUS nagradu, oda priznanje onima koji čine dobro u zajednici i za zajednicu. Radujemo se što iz godine u godinu svedočimo primerima solidarnosti naših sugrađana i sugrađanki i poslovnog sektora, uprkos brojnim društvenim i ekonomskim izazovima. Trag fondacija ove godine s zadovoljstvom dodeljuje posebnu nagradu koja slavi korporativnu i individualnu podršku osnaživanju žena i devojčica, zahvaljujući kojoj verujemo da ćemo u narednom periodu sve češće svedočiti primerima podrške ovoj važnoj temi“, izjavila je Marija Mitrović, direktorka programa filantropije Trag fondacije.

VIRTUS nagrada za 2023. godinu biće dodeljena u 5 glavnih kategorija:

  • Nagrada za korporativnu filantropiju
  • Nagrada za malo i srednje preduzeće
  • Nagrada za dugoročno partnerstvo između poslovnog i civilnog sektora
  • Nagrada za individualnu filantropiju
  • Nagrada za mlade filantrope.

Ove godine će po prvi put biti dodeljena i nagrada koja u fokus stavlja filantropsku podršku osnaživanju žena i devojčica. Više informacija o propozicijama konkursa, načinima prijavljivanja, kriterijumima za izbor dobitnika i sastavu nagradnog žirija možete naći na linku.

Poziv za nominacije biće otvoren 9. februara 2024. godine. Dobitnici VIRTUS nagrada za 2023. godinu biće proglašeni 23. marta 2024. godine na svečanoj ceremoniji u Beogradu. Građani i građanke, neprofitne organizacije, mediji, PR i marketinške agencije, kao i kompanije i preduzeća pozvani su da nominuju kandidate za ovu prestižnu nagradu, a ko su bili dobitnici prošlgodišnje virtus nagrade saznajte ovde.