U sredu, 26. maja, zajedno sa sagovornicima iz USAID-a i neprofitnog sektora predstavićemo rezultate istraživanja „Srbija daruje 2020“, o tome kako su građani i kompanije podržavali opšte dobro u prethodnoj godini, sa posebnim osvrtom na filantropski odgovor na COVID-19 krizu.

Ovo istraživanje objavljujemo po osmi put zaredom, i u okviru njega pružamo informacije o filantropskim trendovima, najvećim donatorima, uspešnim kampanjama za prikupljanje sredstava, i razlozima za doniranje.

Rezultati do kojih smo došli ove godine su nešto drugačiji od svih prethodnih, što ćemo vam otkriti na našem događaju u sredu.

2020. godina je promenila sve, pa i dobročinstvo. Kako je kriza uticala na filantropske navike građana, a kako kompanija? Pokazaćemo vam i koje oblasti, pored borbe protiv korona virusa, su bile u centru pažnje.

Ono što je novina je i format našeg izveštaja koji ove godine objavljujemo u potpuno novom, interaktivnom i digitalnom formatu.

Rezervišite svoje mesto na vreme i saznajte prvi sve o dobročinstvu i davanjima u Srbiji tokom 2020. godine.

 

Prati uživo     Prati uživo

 

Događaj možete da pratite uživo putem Catalyst Balkans YouTube kanala i Facebook stranice.

O stanju dobročinstva u Srbiji tokom 2020. govoriće:

Kada 

Sreda, 26. maj 2021. godine

11 – 12.30

Prijavi se

Molimo vas da se prijavite ovde. Događaj možete da pratite uživo putem Catalyst Balkans YouTube kanala i Facebook stranice

Istraživanje „Srbija daruje“ je deo Projekta za unapređenje okvira za davanje koji finansira USAID, a sprovodi Koalicija za dobročinstvo, predvođena Fondacijom Ana i Vlade Divac. Ostali članovi koalicije su Trag fondacija, Catalyst Balkans, Smart kolektiv, Srpski filantropski forum, Forum za odgovorno poslovanje i Privredna komora Srbije. Istraživanje je sproveo Catalyst Balkans u partnerstvu sa Trag fondacijom, i uz dodatnu podršku Čarls Stjuart Mot fondacije, Fonda braće Rokfeler i Balkanskog fonda za demokratiju.