Festival filantropije je petodnevni festival koji organizuje Fondacija Ana i Vlade Divac, u okviru projekta Unapređenje okvira za davanje.

Organizacije koje se bave razvojem dobročinstva i kompanije koje žele da unaprede svoje modele društveno odgovornog poslovanja znaju već važnost ovog festivala koji počinje danas. U okviru narednih pet dana festivala, imaćete priliku da saznate neke od glavnih odlika davanja u našoj zemlji, ali i da sami činite dobro na načine i učestvujete u važnim diskusijama o tome šta je potrebno promeniti.

Pošto je festival takođe i povod da se proslavi dobročinstvo svih građana, dobročinitelje iz dva grada u kojima se festival održava, ali i online iz čitave zemlje, očekuju i neki zanimljivi događaji namenjeni baš njima, kao i lepa iznenađenja i aktivnosti.

A šta se sve dešava?

Festival se otvara danas, a predstavnici organizacija civilnog društva, medija i kompanija imaće priliku i da testiraju svoje znanje u kvizu iz oblasti filantropije.

Ove godine je u fokusu hrana i važnost doniranja hrane onima kojima je neophodna, pa s tim u vezi organizujemo različite aktivnosti. Jedna od njih jeste i radionica za decu na kojoj ih učimo o zdravoj ishrani, kako smanjiti otpad od hrane i značaju filantropije i solidarnosti u cilju smanjenja siromaštva. Radionica će se održati u utorak 29. juna u prostoru Miljenko Dereta u  Beogradu a prijavu možete popuniti ovde.

 

 

U sredu 20. juna od 11 časova u NDNV media hub-u u novosadskom SPENS-u predstavićemo zajedno sa prijateljima iz Trag fondacije rezultate našeg istraživanja „Srbija daruje 2020“ o stanju dobročinstva u zemlji tokom prethodne godine, kao i istraživanje javnog mnjenja Trag fondacije „Filantropija i mi - zbližavanje u toku“. Pratite nas i saznajte kako građani vide dobročinstvo, a kakvo je stanje na terenu.

 

 

U četvratk 1. jula pozivamo vas da se priključite humanitarnoj fudbalskoj utakmici sa poznatim ličnostima u organizaciji Art Football Serbia koja se odvija od 18h na terenu Treće beogradske gimnazije. Umesto ulaznice ponesite konzerviranu i upakovanu suvu hranu. Prijavite se ovde.

U petak, 2. jula organizujemo vođene šetnje kroz filantropske znamenitosti i zadužbine pod nazivom „Stazama zadužbinara“, pa ako ste u Beogradu, prijavite se ovde, a za Novi Sad, ovde. Ukoliko biste radije obišli dobrotvorne znamenitosti zemlje online, možete pratiti virtuelnu turu na društenim mrežama Dobročinitima.

 

 

Ovo su samo neke od aktivnosti koje nas čekaju u narednim danima, a kompletan program možete pogledati ovde – vidimo se,  zar ne?

Sve o Festivalu dobročinstva, kao i inspirativne priče o dobrim delima i informacije o prilikama za davanje pročitajte na www.dobrocinitim.rs