Medijska kuća Business Info Group od svog osnivanja je posvećena društvenoj odgovornosti, održivom poslovanju i odgovornosti prema zajednici. Već deset godina zaredom izdaje ediciju „Lideri društvene odgovornosti“ (LDO) u kojoj kompanije u Srbiji imaju priliku da iznesu i istaknu svoje odgovorne akcije i ulaganje u zajednicu.

Kao i svake godine, i u ovogodišnjem izdanju edicije „Lideri društvene odgovornosti" predstavljene su društveno odgovorne kompanije, projekti i pojedinci koji su se istakli po humanitarnim aktivnostima koje su od neprocenjive vrednosti za celokupnu zajednicu.

Među njima, našli smo se i mi – naš direktor i suosnivač Catalyst Balkans Nathan Koeshall je u intervjuu za LDO ocenio stanje filantropije u Srbiji tokom 2020. godine, otkrio koje oblasti dominiraju po iznosu donacija, a pružio je i uvid u to koliko su građani bili aktivni u humanitarnim donacijama.


Nathan Koeshall: Procenili smo da je donirano više od 90 miliona evra u 2020, što je više nego sveukupno 2017, 2018. i 2019. godine. Mnogo više je donirano, čak 2,7 puta više nego u prethodnoj godini. U 2021. godini donacije za borbu protiv korona virusa su praktično stale. Čini se da iz zdravstvenih ustanova nema novih spiskova potreba. Država nije bila transparentna i nije objavila kako je potrošila sav novac doniran na račun RFZO-a, zbog čega je jedan deo kompanija izgubio poverenje.


Ceo intervju sa Nathanom Koeshallom u najnovijem izdanju Lidera društvene odgovornosti za 2021. godinu, na strani 66, možete pročitati na ovom linku.