Nacionalna nagrada za društveno odgovorno poslovanje „Đorđe Vajfert“ dodeljena je juče u Privrednoj komori Srbije kompanijama koje se u poslovanju ističu po princima društvene odgovornosti i na transparentan i održiv način vode brigu o zaposlenima i njihovim porodicama, ekologiji i zajednici u kojoj posluju.

Prvu nagradu u prvoj kategoriji dobila je kompanija Comtrade System Integration, zatim slede Nestle Srbija, Coca Cola HBC Srbija, MK group, Grundfos Srbija.  

Prva nagrada u kategoriji Mala i mikro privredna društva pripala je Socijalnoj sinergiji, a slede Čepom do osmeha, Zacs Team, Legacy International, Mastercard Europe SA.

Dodeljena su i posebna priznanja za doprinos određenoj oblasti društveno odgovornog poslovanja u Srbiji. 

Nosioci priznanja za poseban doprinos određenoj oblasti društveno odgovornog poslovanja su Delhaize Srbija za smanjenje siromaštva i gubitaka hrane, Eliksir Zorka - Mineralna đubriva, za popularizaciju primene modela cirkularne ekonomije u poslovanju, JP Pošta Srbije, za poseban doprinos osnaživanju i promociji ženskog preduzetništva.

Dobitnici specijalnog priznanja su i Novitas Consult, za poseban doprinos podršci i osnaživanju osoba sa invaliditetom, Schneider Electric, za podršku lokalnoj zajednici i Telekom Srbija za poseban doprinos očuvanju biološke raznovrsnosti.

Nacionalnu nagradu za društveno odgovorno poslovanje PKS dodeljuje od  2007. godine. Priznanje se dodeljuje svake druge godine. 

Cilj konkursa je afirmacija vrednosti društveno odgovornog poslovanja i širenje svesti da nije dovoljno raditi samo u ekonomskim okvirima već treba veću pažnju posvetiti lokalnoj zajednici, zaštiti životne sredine, zadovoljstvu i bezbednosti zaposlenih, kao i socijalnim pitanjima.  

Izvor: pks.rs