Udruženje „Dobro delo” se bavi humanitarnim radom od 2012. godine na teritoriji Srbije. Već godina intenzivno rade na projektima koji omogućavaju bolje uslove za odrastanje mališanima iz ugroženih grupa, što posebno podrazumeva decu obolelu od raka, decu bez roditeljskog staranja i socijalno ugroženu decu.

Projekat udruženja koji je pokazao najviše uspeha je „Humanitarna kafa”. Preko „Humanitarne kafe”, koja dolazi u obliku instant kesica, građani i ugostitelji doniraju u humanitarne svrhe. Mreža ugostiteljskih objekata donira iznos svih popijenih kafa određenog dana kada se organizuju događaji, a svako ko tog dana dođe i popije kafu, kompletan iznos cene kafe odlazi u humanitarne svrhe. Novac se preusmerava deci iz gorepomenutih grupa.

Ovaj projekat se pokazao kao jedan od najefikasnijih načina za prikupljanje sredstava i za podizanje svesti o činjenju dobrih dela, što je ujedno i misija udruženja „Dobro delo”. Do sada je popijeno preko 10.000 humanitarnih kafa, a 2018. godine osvojena je Virtus nagrada za filantropiju.

„Dobro delo“ je u toku ove godine osvojilo i plavi bedž na platformi Neprofitne.rs, što potvrđuje da su otvorena knjiga u svom radu. Zato smo porazgovarali sa osnivačem udruženja Stefanom Nikolićem, a u daljem tekstu saznajte šta je imao da kaže o transparentnosti, njihovim postignućima, kao i o poverenju u neprofitnom sektoru.

Šta za vas znači transparentnost?

Iz ličnog iskustva mogu reći da je transparentnost u humanitarnom radu mera za poverenje. To možda ne važi za ostale neprofitne delatnosti, ali kada je fokus na humanitarnom radu i donacijama, transparentnost je krucijalna jer svako želi da zna gde novac koji je donirao ide.

Na taj način transparentnost olakšava rad udruženjima koja se bave humanitarnim radom jer direktno rezultira time da veći broj lica stupa u interakciju sa udruženjima koja su transparentna, da li kroz direktno poslovanje, donacije ili na neke druge načine.

Kako ste povezani sa zajednicom?

Stefan: Preko kafe. :)

Mala šala, ali u našem poslovanju dosta toga zasniva se na kulturi konzumiranja kafe i lepo je što je tako. Nešto vise o tome ću spomenuti kasnije.

Sa zajednicom smo najviše povezani putem društvenih mreža. Naravno, dosta toga o radu „Humanitarne kafe” zajednica može čuti na radiju, televiziji i u pisanim medijima, ali ako me pitate o konkretnom povezivanju, za pravu interakciju zadužene su društvene mreže. Društvene mreže su daleko najefikasniji mehanizam za komunikaciju sa zajednicom.

Svaki put kada smo organizovali „Humanitarnu kafu”, tačnije svih 10 puta, bio je kreiran Facebook događaj koji je uvek imao lep odziv, a svaka kampanja bila je viralna – ljudi su masovno delili događaj na svojim profilima i pozivali svoje prijatelje da zajedno idu na „Humanitarnu kafu”.

Takođe, tu je i Facebook grupa „Humanitarni kartel”. Ona će uskoro opet biti aktivna, kako budemo počeli sa kampanjom za novu verziju „Humanitarne kafe”. Grupa je nastala kao interna šala. Često sam dobijao pitanje koliko udruženje „Dobro delo” ima članova, i kao neko kome ta formalnost nije bitna, rekao bih da mi ne funkcionišemo kao organizacija već kao kartel – svako doprinosi onoliko koliko može, jer zvanično članstvo u humanitarnom radu ništa ne znači, već onoliko koliko se zalažete oko humanog cilja i koliko ste tu srcem. Zato je kartel, tamo nemaju članske karte. :)

Na koja postignuća ste najponosniji?

Stefan: Na „Humanitarnu kafu”. Ona je naš glavni projkat zadnjih par godina.

„Humanitarna kafa” je projekat preko kojeg mreža ugostiteljskih objekata donira iznos svih popijenih kafa određenog dana kada organizujemo događaj. Svako ko tog dana dođe i popije kafu, kompletan iznos cene kafe odlazi u humanitarne svrhe.

Novac preusmeravamo deci oboleloj od raka, socijalno ugroženoj deci i deci bez roditeljskog staranja. Projekat se pokazao kao jedan od najefikasnijih načina za prikupljanje sredstava i za podizanje svesti o činjenju dobrih dela, što je ujedno i misija udruženja „Dobro delo”. Do sada je popijeno preko 10.000 humanitarnih kafa, a 2018. godine osvojena je Virtus nagrada za filantropiju.

Kako je situacija sa koronavirusom pogodila celu planetu, virus je imao uticaj i na „Humanitarnu kafu”. Od kad je počela pandemija, zbog bezbednosti stanovništva nismo organizovali ni jedan događaj ali smo zato „Humanitarnu kafu” malo modifikovali i sada će biti dostupnija svima – u planu je instant humanitarna kafa koju će svi moći da poručuju putem interneta.

Osnivač udruženja „Dobro delo“ Stefan Nikolić

Cena kesice bilo koje „Humanitarne kafe” biće 30 dinara. Od toga, 10 dinara ići će deci iz ugroženih grupa, 10 dinara će biti za troškove kafe dok će ostalih 10 dinara ići za operativne troškove projekta. Na taj način ispijanjem „Humanitarne kafe” podržavate i decu iz ugroženih grupa i funkcionisanje celog projekta.

U planu je lansiranje kampanje na platformi Donacije.rs gde će svako ko bude donirao i time podržao projekat, nakon startovanja projekta za uzvrat dobiti broj kafa u zavisnosti koliko je donirao. Na taj način, ko god donira i podrži projekat biće ujedno i među prvim kupcima nove „humanitarne kafe”.

Da pojasnim dakle, ukoliko donirate 1.000 dinara dobićete 33 „humanitarne kafe” po Vašem izboru (1.000 din : 30 din = 33 kafe).

Koji su najveći izazovi sa kojima se susreću neprofitne organizacije u Srbiji?

Stefan: Mislim da su finansije najveći izazov među neprofitnim organizacijama u Srbiji. Iako ima dosta konkursa i mogućnosti da se obezbede finansije, mislim da je veoma teško biti u neprofitnom sektoru i ići tom tankom linijom profita koji garantuje održivost udruženja. U našem slučaju, finansijska struktura koja je opisana u prethodnom pitanju biće optimalna za dalje razvijanje udruženja i  samog projekta.

Na koje sve načine pokazujete transparentnost u radu?

Stefan: Kako smo do sada sarađivali najviše sa pravnim licima (u većini slučajeva su donacije dolazile od pravnih lica i prosleđivana udruženjima i drugim pravnim licima koja se bave decom iz ugroženih grupa za koje radimo), sa akcentom na ugostiteljstvo, sve se odvijalo preko Ugovora o donacijama. Na taj način svako ko posluje sa udruženjem „Dobro delo” ima kompletan uvid u tokove donacija. Kada pravno lice donira novac, potpisujemo Ugovor o donaciji između pravnog lica i udruženja „Dobro delo” i takođe, kada mi saberemo sve Ugovore o donacijama od „Humanitarne kafe” i prosledimo donacije udruženjima koje se bave uslovima života dece iz ugroženih grupa za koje sakupljamo sredstva, takođe potpisujemo Ugovor o donaciji između naših udruženja.

Sve ugovore o donacijama evidentiramo i uvek su tu na uvid svim pravnim licima koja su uključena.

Kako budemo pokrenuli gore pomenutu kampanju, koje će uključivati mahom privatni sektor, izvode ćemo objavljivati na zvaničnom web sajtu i putem newsletter-a.

Svako ko bude želeo da ima, kako informacije o donacijama, tako i novosti o tome šta je u trendu, kao i da se priključi i učestvuje u daljem radu, moći će da ostavi svoju email adresu na koju će dobijati naš newsletter sa svim informacijama.

Koji su benefiti koje platforma Neprofitne.rs donosi za neprofitni sektor u Srbiji?

Stefan: Stefan: Rekao bih da platforma Neprofitne.rs ima ulogu kamena temeljca u neprofitnom sektoru što se transparentnosti tiče. Sviđa mi se način na koji je platform koncipirana i ukoliko bi se ozbiljna udruženja orijentisala da svoje poslovanje vode po ugledu na šablon koji je predstavila platforma, verujem da bi to imalo mnogo pozitivnih efekata na kompletnu neprofitnu scenu u Srbiji.

Šta mislite da je potrebno uraditi za podizanje transparentnosti u radu organizacija i poverenja u sektor?

Stefan: Shodno tome što sam napisao u prethodnom odgovoru, ako ćemo o nekim konkretnim koracima, kao neko ko se profesionalno bavi digitalnim marketingom, savetujem da se podiže svest o transparentnosti kroz promovisanje platforme Neprofitne.rs. Mogu se kreirati lepe kampanje na društvenim mrežama koje će targetirati neprofitne organizacije, time ih usmeriti na platformu i na taj način ih podstaći da dobiju bedž transparentnosti koji bi mogli da ubace na svoj web-sajt i tako unaprede svoje buduće poslovanje.