Svakodnevno izveštavamo o dobrim stvarima koje neprofitne organizacije rade u svom okruženju, ali realizacija mnogih od tih dobrih stvari ne bi bila moguća bez podrške zajednice. 

Ta podrška se pokazuje na različite načine – kroz donacije, volontiranje ili deljenje informacija. Kolika je snaga zajednice imali smo priliku da vidimo kroz brojne primere kampanja koje su u prethodne 3 godine različite neprofitne organizacije vodile na našoj platformi Donacije.rs. 

Donacije.rs je crowdfunding platforma, koja neprofitnim organizacijama i institucijama omogućava da vode kampanje putem kojih će prikupiti sredstva za ostvarenje različitih ciljeva. 

Do sada je putem ove platforme vođeno više od 100 kampanja, za koje je prikupljeno 57,5 miliona dinara, odnosno 490 hiljada EUR. Samo tokom COVID-19 krize uspešno su realizovane 24 kampanje, kroz koje je prikupljeno 16,1 miliona dinara. 

Zahvaljujući podršci zajednice, kroz ove kampanje obezbeđeno je 35.277 maski, koje su podeljene zdravstvenim radnicima iz 149 ustanova u 25 gradova u Srbiji, obezbeđena je medicinska i zaštitna oprema u vrednosti od 4.942.701 RSD u 10 gradova i podeljeno je 2.921 paketa pomoći u hrani i higijenskim sredstvima. 

Ali, tu se priča ne završava. Podrška zajednici u borbi protiv posledica COVID-19 je i dalje potrebna, a mi želimo da organizacijama u Srbiji pomognemo da tu podršku obezbede. 

Zbog toga pozivamo sve neprofitne organizacije, fondacije, udruženja i institucije koje imaju ideju za neku akciju za koju im nedostaju sredstva da prijave kampanju putem linka, a mi ćemo im pomoći u njenoj realizaciji. 

Zašto Donacije.rs? 

  • Grupnim finansiranjem, odnosno crowdfundingom, možete obezbediti podršku za svoje ideje mnogo brže i više nego tradicionalnim fundraisingom. 

  • Korišćenje platforme Donacije.rs je potpuno besplatno. Jedini troškovi koji se naplaćuju su troškovi bankarske provizije 1,5% do 2% bruto vrednosti donacije. 

  • Tokom celog procesa imate mentorsku podršku našeg tima za fandrejzing usluge, koja će vam pomoći da pripremite, lansirate i vodite kampanju. Osim podrške, vaša kampanja će imati i promociju kroz naše kanale komunikacije. 

  • Transparentnost. Na stranici vaše kampanje prikazani su svi donatori koji su je podržali i iznosi njihove donacije, a po završetku kampanje imaćete priliku da izvestite javnost o realizaciji akcije za koju ste prikupljali sredstva i utrošenim sredstvima. Ovaj korak je jako važan za izgradnju i očuvanje poverenja zajednice. 

  • Promocija je još jedna od prednosti koje nudi platforma Donacije.rs, jer zahvaljujući crowdfunding kampanji, podsećate svoju zajednicu na sve dobre i  korisne stvari koje radite i predstavljate se i onim ljudima koji možda nisu čuli za vas, a mogli bi da postanu vaši podržavaoci. 

Samo nekoliko uspešnih priča organizacija koje su vodile kampanje na Donacije.rs možete pogledati u videu

Ukoliko želite da i vaša ideja bude uspešno realizovana uz podršku zajednice, prijavite svoju kampanju na linku. U ovom trenutku, prednost imaju kampanje koje se odnose na ublažavanje ili saniranje štetnih posledica koje je na živote različitih grupa ostavila COVID-19 pandemija. 

Prijavite se odmah