Ne računajući pandemijsku 2020. godinu, prethodna godina bila je najuspešnija za filantropsku zajednicu od kada beležimo podatke o dobročinstvu. Pored toga, zabeležili smo i najveću investiciju u opšte dobro, koja iznosi 2,5 miliona evra, a potiče od kompanije Nordeus, koja je u 2021. godini osnovala svoju fondaciju, koja će se baviti obrazovanjem.

O ovim i drugim bitnim temama govorili smo u prilogu za Dnevnik 1, koji je emitovan na Prvom programu Radio televizije Srbije.

Prošlu godinu je pre svega obeležila kampanja 'Spasimo hranu, spasimo humanost' koja je imala za cilj da podigne svest o značaju doniranja hrane i o situaciji u kojoj usled plaćanja PDV-a imamo manje donacija hrane nego što bismo imali kada PDV ne bismo naplaćivali, objasnio je naš menadžer istraživanja i analitike, Vuk Vuković.

Govoreći o filantropskim akcijama koje su obeležile godinu, naš direktor za partnerstva Miloš Janković, istakao je da je preko fondacije 'Budi human' donirano preko 24 miliona evra. Kada govorimo o organizacijama koje prikupljaju humanitarnu pomoć naravno tu je i Nurdor koji je odradio fantastičan posao za svoje roditeljske kuće, dodao je on.

Ceo prilog pogledajte na linku, a izveštaj o stanju dobročinstva u Srbiji tokom 2021. pronađite OVDE.

Izvor: rts.rs