Forum za građanske inicijative (FIQ) dodelilo je ovogodišnja priznanja u čast filatropskih doprinosa pojedinaca, organizacija i preduzeća na Kosovu, koji sistematski i osetljivo doprinose životnoj sredini, kulturi i tradicionalnim vrednostima, a koji su podržali aktivnosti i projekte od zajedničkog interesa.

Tako je u sredu, 22. decembra 2021. godine u 20 časova u Prištini, Forum za građanske inicijative je skromnom svečanošću objavio imena dobitnika nagrade FIDES 2021.

 

Dobitnici priznanja u tri kategorije:

 

  • Nagrada FIDES za doprinos na nacionalnom nivou „Hasan Priština“ dodeljena je Sanie Desku. Nagrada se dodeljuje kompaniji, pojedincu ili NPO koji se bave filantropskim aktivnostima na nacionalnom nivou.
  • Nagrada FIDES za doprinos iz dijaspore dodeljena je Marku Kosmosu. Nagrada se dodeljuje pojedincu koji se bavio filantropskim aktivnostima.
  • Nagrada FIDES za korporativni doprinos dodeljena je kompaniji IPKO. Nagrada se dodeljuje za ulaganja u ekologiju, strateška ulaganja u obrazovanje i zdravstvo.

Ceremonija dodele FIDES nagrada održana je u organizaciji Foruma za građanske inicijative (FIQ), a odluka o dobitnicima FIDES-a doneta je preko nezavisnog žirija u skladu sa predviđenim kriterijumima.