Во понеделник, 21 февруари, во 13 часот, придружете ни се онлајн на настанот „Северна Македонија дарува 2020“.

Учествувајте во онлајн презентацијата на нашиот извештај „Северна Македонија донира 2020“ и дознајте:

  • Кои се донаторите?

  • Кои се приматели на донации?

  • Кои се клучните теми?

  • Како кризата со КОВИД-19 ја промени филантропијата во Северна Македонија?

Настанот ќе се одржи на Zoom платформата. Пријавете се за да ви испратиме линк и материјали.

 

СЕ ПРИЈАВУВАМ

 

Целосниот извештај можете да го прочитате овде:

 

 

Истражувањето „Донаторска Северна Македонија 2020 – Извештај за степенот на филантропија“ е дел од поголема иницијатив за промоција и стимулација на филантропијата во регионот во организација на Фондацијата Каталист. Осовното истражување и оваа публикација ги изведе Фондацијата Каталист (Каталист Балкан) со великодушна поддршка од Фондацијата Ч.С. Мот и Фондот Браќата Рокфелер. Ставовите во оваа публикација не ги одразуваат нужно ставовите на Фондацијата Ч.С. Мот, на Фондот Браќата Рокфелер или на нивните партнери.