COVID-19 je i dalje jedna od najdominantnijih tema kada su u pitanju davanja za opšte dobro.

Prethodnih smo dana pokrenuli niz inicijativa diljem regije kako bismo osigurali podršku lokalnim zajednicama u borbi protiv bolesti COVID-19. 

U ovotjednom  pregledu vijesti o donacijama pročitajte samo neke od priča o donacijama koje su obilježile prethodne dane.

CarGo donirao besplatne obroke zdravstvenim djelatnicima

Prije nekoliko su dana zaposlenici dostavne službe CarGo Butler isporučili više od 100 svježih toplih obroka zdravstvenim djelatnicima koji rade u privremenoj COVID bolnici u beogradskoj Areni. 

Nikola Aćimović, izvršni direktor CarGo Butler-a, tom je prilikom izjavio: Donacija zdravstvenom osoblju samo je mali znak pažnje u usporedbi sa svime što su učinili za nas tijekom prošle godine.

CarGo je usto i najavio da će sljedećih dana organizirati besplatni prijevoz na punktove za cijepljenje na Beogradskom sajmu.

Preduzetnici iz dijaspore donirali 60 respiratora zdravstvenom sistemu Crne Gore

Sustavu zdravstvene skrbi Crne Gore stigla je donacija 60 respiratora u vrijednosti od oko milijun američkih dolara. Poslali su ju crnogorski poduzetnici iz dijaspore koji su željeli ostati anonimni.

Ovo je najvažniji oblik donacije koji u ovom trenutku trebamo i jedini način da poboljšamo sadašnje tehnološke kapacitete zdravstvenoga sustava Crne Gore. Uzmemo li u obzir značajno povećanje broja respiratora kojima sada raspolažemo zahvaljujući ovoj donaciji, jasno je da će kvaliteta zdravstvene zaštite i te kako porasti, izjavila je dr. Ljiljana Radulović, ravnateljica Kliničkog centra Crne Gore.

Alma Ras donirala dva respiratora UKC-u Tuzla

Kompanija Alma Ras donirala je dva respiratora Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla. Respiratori će biti dodijeljeni COVID bolnicama.

Naš se uspjeh mjeri brigom za one kojima je naša pomoć najpotrebnija, rekla je Mirvana Muhović, glasnogovornica kompanije Alma Ras.

Hemofarm donirao 500 brzih testova Domu zdravlja Trebinje

Hemofarm je donirao 500 brzih testova na COVID Domu zdravlja Trebinje.  

Donirani su testovi sastavni dio Hemofarmove kampanje Superheroji maske nose ispod očiju!  u kojoj se dio prihoda ostvarenog prodajom probiotika odvaja za kupnju zaštitne opreme.

Općina Novi Grad donirala zaštitnu opremu za borbu protiv bolesti COVID-19

Prije nekoliko je dana sarajevska općina Novi grad poslala vrijednu donaciju gradu Goražde u obliku zaštitne opreme za borbu protiv bolesti Covid-19. Donacija uključuje zaštitna odijela, jednokratne zaštitne maske, rukavice, koncentrat za dezinfekciju, dezinficijens za ruke, pulsni oksimetar te tlakomjer sa stetoskopom.

Oprema je donirana Domu zdravlja dr. Isak Samokovlija, Javnoj ustanovi za predškolski odgoj i obrazovanje Goražde, Gradskoj upravi Goražde, Profesionalnoj vatrogasnoj jedinici Goražde, Domu za stare i nemoćne te udruženjima civilnih ratnih žrtava, udruženjima osoba s teškoćama u razvoju,  Udruženju oboljelih od karcinoma dojke i drugih malignih bolesti Biser, Društvu umirovljenika i dijabetičara kao i za druge hitne potrebe.

Željeli bismo vas podsjetiti da i vi možete podržati borbu protiv posljedica bolesti Covid-19 u svojoj zajednici online donacijom na stranici Donacije.rs.