“Sve u jedan glas!” je regionalni susret samoorganizovanih aktivističkih horova, sa kojim počinje program Queer Zagreb Sezona 2018. Ove godine se održava po treći put, a prethodili su mu festivali “Svi u glas” u Beogradu i “Vsi v en glas” u Ljubljani. Ovaj susret organizuje udruženje Domino, u saradnji sa horom Le Zbor i Kulturom promjene (Studentski centar Zagreb).

21.4. okupiće se preko 120 pevača i pevačica, kao i sedam sjajnih horova, uglavnom sa Balkana - Praksa iz Pule, ZborXop i Domaći gosti iz Zagreba, Horkestar iz Beograda, Zborke i Kombinatke iz Ljubljane, domaćice iz Le Zbora, ali i 29. Novembar iz Beča. Povod za festival je 13. godišnjica Le Zbora, a cilj je razmena iskustva i znanja sa umetnicima iz različitih zemalja, stvaranje veće koherentnosti u smeru zajedničkog kulturno-aktivističkog delovanja, edukacija zajednice o potrebi okupljanja u duhu solidarnosti kao i interkulturalnog i intergeneracijskog delovanja uz učestvovanje organizacija civilnog društva sa područja umetnosti i ljudskih prava. Osim nastupa horova, na dođagaju će biti projekcija filma o aktivističkim horovima bivše Jugoslavije, izložba u čast rođendana Le Zbora te razni propratni sadržaji.

"Glas je moćno oružje. Stoga, dođite s nama veseliti se, pjevati i osnaživati se!" glasi njihova poruka. Ali, da bi se ovaj susret održao, neophodna im je naša pomoć. Nedostaje im još 3000$ kako bi se pokrili putni troškovi horova iz regiona. Zato su članice organizacionog tima pokrenule kampanju na crowdfunding platformi Indiegogo. Podržite i vi sve one čiji glas treba da se čuje tako što ćete pomoći ovom festivalu!