Ngjarja që padyshim dalloi vitin e kaluar për sa i përket filantropisë dhe donacioneve është mbështetja për luftën kundër efekteve të COVID-19, ndërsa qytetarët, kompanitë dhe organizatat jofitimprurëse kanë vazhduar të dhurojnë për këtë qëllim edhe në vitin 2021.

Në këtë tekst, ju do të keni mundësinë të lexoni lidhur me donacionet e bëra ndaj luftës kundër COVID-19 për të mbështetur komunitetet tona në vitin e kaluar dhe në fillim të këtij viti.

3,525,000 RSD të mbledhura për mbështetjen e artistëve të dramës

Mozzart, në bashkëpunim me aktorë të njohur serbë, organizuan një aksion humanitar për të mbështetur artistët e dramës, të cilët kanë humbur vendet e tyre të punës për shkak të pandemisë COVID-19.

Gjegjësisht, në kanalin e tyre në Youtube, Mozzart transmetoi një shfaqje të quajtur ‘Balkanski špijun’, të cilën aktorët e interpretuan përmes ZOOM. Duke shpërndarë linkun në rrjetet e tyre sociale, qytetarët ndihmuan në rritjen e sasisë së dhurimeve me çdo shpërndarje. Shuma totale e mbledhur ishte 3,525,000 RSD, ndërsa shfaqja kishte mbi 200,000 shikime në 24 orë.

Aktorët e përfshirë në shfaqjen online 'Balkanski špijun', shkruar nga Dushan Kovaçeviç, ishin Dragan Bjelogrliç (roli i Ilija Çvoroviç), Mima Karadzhiç (Gjura), Vesna Trivaliç (Danica), Branka Katiç (Sonja) dhe Gordan Kiçiç ( Petar Markov Jakovljeviç), dhe Zoran Kesiç si narrator.

Kjo ishte shfaqja e parë e ZOOM në Europë dhe iniciativa në të cilën u interpretua u quajt ‘Mozzart për ju dhe aktorët’.

Fondacioni Ana & Vlade Divac dhuruan tek Spitali i Kragujevacit

Fondacioni Ana & Vlade Divac dhe Princesha e Kurorës së HRH-së Katerinë bënë një donacion për Spitalin COVID në Kragujevac. Ndihma e nevojshme erdhi si rezultat i bujarisë së një donatori afatgjatë nga SHBA, Anka Erne.

Donacioni prej 7,000 EUR përfshinte një sasi të madhe maskash kirurgjikale për fytyrën, doreza mbrojtëse, ilaçe (vitaminë C dhe probiotikë), si dhe furça pastrimi dhe fshesa.

Meridian dhuroi për Qendrën Shëndetësore në Loznica

Gjatë gjithë vitit të kaluar, Meridian mbështeti luftën kundër COVID-19 në Serbi përmes iniciativave dhe donacioneve të ndryshme. Kompania dhuroi fonde dhe pajisje të nevojshme mjekësore, në përputhje me nevojat individuale të institucioneve.

Përmes kësaj nisme, Meridian vizitoi më shumë se 60 qytete në të gjithë Serbinë, duke përfshirë edhe Loznicën, të cilëve kompania u dhuroi pajisjet e nevojshme si termometra pa kontakt, tavolina, karrige dhe gjëra të tjera të nevojshme për të mundësuar trajtim më të mirë ndaj pacientit.

Drejtoresha Branka Krasavac pranoi donacionin në emër të Qendrës Shëndetësore dhe shprehu mirënjohje në emër të të gjithë kolegëve të saj për ndihmën e marrë.

Donacionet e NIS

NIS ishte gjithashtu një nga kompanitë që siguroi mbështetje të vazhdueshme vitin e kaluar në luftën kundër COVID-19.

Në bashkëpunim me UNICEF, NIS i dhuroi 50 matës të rrjedhës së oksigjenit Qendrës Klinike të Serbisë dhe Qendrës Spitalore Universitare ‘Dr Dragisha Mishoviç’. Për më tepër, për të mbështetur më tej pacientët dhe profesionistët mjekësorë, kompania dhuroi 20,000 litra ujë të pijshëm 'Jazak' në Qendrën Spitalore Universitare 'Dr Dragisha Mishoviç', QMU 'Bezhanijska kosa', QMU 'Zvezdara' dhe Spitalin e Specializuar për Sëmundjet e Mushkërive. 'Dr Vasa Saviç' në Zrenjanin.

Për më tepër, përmes programit ‘Së bashku për Komunitetin’ (‘Zajednici zajedno’) të organizuar vitin e kaluar në bashkëpunim me Ministrinë e Shëndetësisë, kompania investoi 116.5 milion RSD për të përmirësuar punën e 20 institucioneve të kujdesit shëndetësor në të gjithë Serbinë.

Gjithashtu, gjatë gjendjes së jashtëzakonshme, vullnetarët e NIS i furnizoi me ushqime bashkëqytetarët lëvizja e të cilëve ishte e kufizuar, bënë maska mbrojtëse dhe vizore, dezinfektuan vendet publike, etj.

Hajriz Brçvak mbështeti Qendrën Ditore Berane

Në vitin 2020, Hajriz Brçvak, një humanist nga Bijelo Polje, mbështeti komunitetin malazez me donacione për luftën kundër COVID-19, vlera totale në para dhe mallra e të cilave tejkaloi gjysmën e një milion eurove.

Në fund të dhjetorit të vitit 2020, ai bëri një donacion në formën e 150 testeve të shpejta COVID-19 për Qendrën Ditore për Fëmijë dhe të Rinj me Aftësi të Kufizuara në Zhvillim në Berane .

Milosh Brakoçeviç, Drejtori i Qendrës Ditore Berane, falemnderoi Brçvak dhe fondacionin e tij ‘Hemiias’ për këtë donacion të vlefshëm, thelbësor për sigurinë dhe shëndetin e përfituesve të shërbimeve të këtij institucioni.

Nëse dëshironi të mbështetni komunitetet tuaja në luftën kundër COVID-19, një nga mënyrat për ta bërë këtë është duke bërë një donacion online tek një nga fushatat në covid19.donacije.rs, ose duke dërguar një SMS në 7300.