Leskovac | Giving Balkans

Leskovac

Veroučitelj i samohrani otac Dalibor Cvetković iz sela Guberavac kod Leskovca je tokom svog sedmogodišnjeg humanitarnog rada usrećio mnogo siromašne dece i porodice, prevozeći svojim automobilom „hyundai matrix“ pomoć i do najudaljenijih tačaka na mapi grada na Veternici, proizveden 2004. godine, ali je stari četvorotočkaš, posle niz popravki jednostavno – crkao.

Read More

Nakon ostvarene pobede u sklopu internog takmičenja u prodaji povodom proslave 10. rođendana JYSK Srbija, zaposleni su odlučili da osvojenu nagradu preusmere na pomoć onima kojima je najpotrebnija – skromnoj osmočlanoj porodici iz Velike Sejanice kod Leskovca.

Read More

Leskovčanin Vlada Vasiljković napunio je više od 500 litara vode, natovario balone u svoj pikap kombi i odvezao seljanima iz Malog Krčimira u opštini Gadžin Han nakon vesti koja je potresla Srbiju da krdo sa 800 krava i 200 konja koje se nalazi na ispaši na Suvoj planini umire od žeđi jer je od vikenda bez kapi vode. Jedini izvor je potpuno presušio.

Read More

Milena Mladenović, profesorka u Poljoprivrednoj školi u Leskovcu, sa učenicima koji pohađaju pekarski smer u sve tri godine organizovala je akciju prikupljanja humanitarne pomoći za Stefana Ranđelovića.

Read More

Zoran Ilić, učitelj Osnovne škole „Svetozar Marković“ Leskovac sa svojim kolegama iz razredne nastave organizovao je jedinstvenu akciju prikupljanja sredstava i kupovinu olovke, pod naziviom „Budi heroj, zasadi život“,  kojom je podržano udruženje NURDOR.

Read More

Aleksandar Stojanović iliti čika Aca, kako ga svi u okruženju već znaju, sa svoje 102 godine, najstariji je građanin Leskovca.

Čika Acu ne krasi samo veliki broj godina, već i niz dobrih dela koja je tokom života učinio za svoje sugrađane i sunarodnike.

Read More