Në muajt e mëparshëm, shumica e donacioneve në rajon ishin drejtuar në sigurimin e mbështetjes për komunitetet në luftën kundër efekteve negative të COVID-19. I njëjti trend vazhdoi javën e kaluar.

Ne zgjodhëm disa histori frymëzuese nga rajoni për të ndarë me ju, të cilat shpresojmë se do t'ju motivojnë të solidarizoheni dhe të ofroni mbështetje për komunitetin tuaj në luftën kundër COVID-19.

Komiteti për të Drejtat e Njeriut në Vranje i dhuron pajisje mjekësore Spitalit Special për Sëmundjet e Mushkërive Surdulica

Përfaqësuesit e Komitetit për të Drejtat e Njeriut në Vranje dorëzuan pjesën e parë të donacionit stafit mjekësor të Spitalit Special për Sëmundjet e Mushkërive në Surdulica, që synonte të ndihmonte në trajtimin e pacientëve me COVID.

Donacioni përfshinte 11 oksimetra, 11 termometra pa kontakt dhe 30 termometra digjital. Spitali gjithashtu do të pranojë një makinë EKG sapo të realizohet furnizimi.

Me mbështetjen e komunitetit, resurset e nevojshme për të blerë pajisjet mjekësore u mblodhën në një fushatë për grumbullimin e fondeve në platformën tonë Donacije.rs.

Komiteti për të Drejtat e Njeriut Vranje gjithashtu theksoi se Grupi 484 dhe Ambasada Norvegjeze kontribuan në mënyrë të konsiderueshme në fushatën duke dyfishuar çdo dhurim deri në 120.000 RSD.

Diaspora dhuroi për sistemin shëndetësor në Prijepolje

Shoqata Bosna - Sanxhak nga Turqia dhuroi 30.000 Euro për të mbështetur sistemin shëndetësor në Prijepolje.

Donacioni përmbante maska kirurgjikale, pajisje pastrimi, pajisje mjekësore dhe jo-mjekësore.

Megjithatë, kjo nuk është hera e parë që diaspora jep ndihmë në Prijepolje që nga fillimi i krizës. Edhe gjatë valës së parë, Shoqata e Biznesit Turko-Serb reagoi duke ofruar mbështetjen e nevojshme në atë kohë.

Spitali në Shabac pranoi një makinë portative me rreze X

Muajin e kaluar, Spitali i Përgjithshëm Laza K. Lazarevic në Shabac pranoi një donacion prej 7.504.800 RSD nga Ambasada e Republikës Federale të Gjermanisë. Ky donacion ishte pjesë e një iniciative më të gjerë të udhëhequr nga Fondi B92 që synonte të ndihmonte institucionet serbe të kujdesit shëndetësor në sistemin COVID-19.

Fondi B92 pasqyroi nevojat e institucionit dhe bleu në emër të donatorit një aparat të lëvizshëm digjital me rreze X.

Pajisja radiografike e lëvizshme do të lejojë stafin mjekësor të kryejë rrezet X të pacientëve që kanë vështirësi për të lëvizur që të skanohen në makinat e palëvizshme. Në të ardhmen, makineria do të përdoret për të diagnostikuar pacientët e pranuar në njësitë e kujdesit intensiv, dhe për kryerjen e skanimeve me rreze X gjatë operacionit.

Mozzart shpërndan pako me shishe uji në repartin COVID të spitalit në Shtark Arena

Pacientët e infektuar me COVID-19 kanë nevojë për hidratim shtesë, prandaj kompania Mozzart vendosi të dhurojë ujë për pacientët dhe stafin mjekësor që aktualisht qëndrojnë në repartin COVID të spitalit në Shtark Arena.

Megjithatë, kjo nuk është hera e parë që Mozzart siguron mbështetje për sistemin e kujdesit shëndetësor serb. Që nga fillimi i pandemisë, kompania shpërndau gjithsej 600,000 Euro donacione për institucionet mjekësore.

Porto Mali i Zi i dhuron 13.000 euro Qendrës Shëndetësore Tivar për blerjen e testeve antigjen

Porto Mali i Zi ka siguruar një donacion për Ministrinë e Shëndetësisë në Tivar për blerjen e testeve antigjen për COVID-19 në vlerë prej 13,000 Euro.

Donacioni do t'i mundësojë ministrisë të sigurojë 1.000 teste të reja dhe të ndihmojë në kontrollimin e përhapjes së COVID-19 në komunitetin lokal.

Komuna e Tivarit dhe Qendra Shëndetësore e Tivarit bënë thirrje tek të gjithë donatorët për të mbështetur furnizimin me teste të shpejta antigjen dhe pajisje të tjera mjekësore dhe mbrojtëse që mungojnë. Donacionet mund të bëhen përmes llogarisë bankare të Qendrës Shëndetësore Tivar në bankën NLB, numri i llogarisë 530-26315-26.

Germania sport ofron mbështetje për stafin mjekësor në Vinkovci dhe Zadar

Pasi bën të njëjtën gjë në Osijek, Rijekë, Çakovec, Bjelovar, Split dhe Zagreb, Germania sport siguroi mbështetje për mjekët dhe stafin mjekësor në Vinkovci dhe Zadar.

Si pjesë e iniciativës më të gjerë, Germania Sport dhuroi fruta dhe lëng të freskët në vlerë prej 400.000 KN për 9 institucione mjekësore në qytetet ku operon kompania. Nisma synon të ndihmojë punonjësit mjekësorë në vijat para të frontit dhe të tregojë vlerësim për përpjekjet e tyre.

Prevent Group mbështet institucionet e kujdesit shëndetësor në BH

Disa ditë më parë, Prevent Travnik dhuroi maska mbrojtëse dhe kostume për Spitalin Kantonal Travnik. Drejtori i Spitalit prim. Dr. Mirsad Granov falemnderoi kompaninë për furnizimin e spitalit me mbështetje të vazhdueshme, edhe në këto kohë të vështira.

Përveç këtij donacioni, që nga fillimi i pandemisë, Prevent ka furnizuar vazhdimisht qendrat klinike, spitalet dhe objektet e kujdesit shëndetësor në të gjithë BH me pajisjet mjekësore të nevojshme.

Nëse edhe ju dëshironi të mbështetni komunitetin tuaj në luftën kundër COVID-19, ju sugjerojmë të dhuroni online tek covid19.donacije.rs ose duke dërguar SMS në 7300.