Mbështetja në luftën kundër efekteve të koronavirusit është akoma e fortë.

Në të gjithë rajonin, qytetarët, kompanitë dhe organizatat vazhdojnë të ndihmojnë komunitetet e tyre përmes dhurimeve, punës vullnetare dhe aksioneve humanitare. Këtë të Premte, ne kemi zgjedhur gjashtë histori të ditëve të fundit për shembujt e mirë nga rajoni.

Vullnetarët e Novi Pazarit ndihmojnë spitalet Kovid

Vullnetarët nga Novi Pazari janë angazhuar në qendrat e kujdesit shëndetësor të qytetit me muaj të tërë, duke siguruar ndihmë për pacientët dhe mjekët. Çdo ditë, ata shpërndajnë pije freskuese për personelin mjekësor dhe pacientët.

Çdo ditë, rreth 250 shishe ujë dhe limonadë shpërndahen në Spitalin e Përgjithshëm të Novi Pazarit.

Vullnetarët 020 njoftojnë se ata do të jenë në dispozicion të të gjithë qytetarëve dhe stafit mjekësor për sa kohë që nevojitet.

Donacion nga anëtarët e një grupi humanitar në Viber për institucionet shëndetësore të Çaçakut dhe Ivanjicës

Grupi i Viber-it "Dobri Samarjanin", i cili ka rreth 200 anëtarë, ka dhuruar për Klinikën dhe Spitalin e Përgjithshëm në Çaçak, si dhe Klinikën në Ivanjica.

Donacioni përbëhet nga 150 çarçafë, 50 për Klinikën në Ivanjica dhe 100 për Spitalin e Përgjithshëm të Çaçakut. Ai gjithashtu përmban maska, vizore dhe kostume mbrojtëse për Klinikën në Çaçak. Donacioni do të jetë mjaft i dobishëm për pacientët që aktualisht marrin trajtim në këto ambiente.

Grupi i Viber-it deri më tani ka arritur sukses në aksione të shumta që synojnë të mbështesin ata që kanë nevojë për ndihmë.

Donacioni i vlefshëm i Meridian për Institutin e Shëndetit të Nënës dhe Fëmijës

Punonjësit e ndërmarrjes Meridian kanë vizituar Institutin e Shëndetit të Nënës dhe Fëmijës. Në shenjë mirënjohje për luftën një vjeçare kundër pandemisë, ata i kanë dhuruar këtij institucioni pajisjet e nevojshme mjekësore që ndihmojnë në ndjekjen e kushteve mjekësore të pacientëve të tyre të rinj.

Meridian ka ndihmuar 70 institucione dhe ka dhuruar qindra miliona dinarë në fonde dhe pajisje mjekësore që nga fillimi i krizës KOVID-19.

Një spital siguroi shtretër me vlerë 300 mijë kuna

Në mënyrë që të siguronte një trajtim të rehatshëm për pacientët, Spitalit të Përgjithshëm të Zadarit iu dhanë 16 shtretër të rinj spitalorë për repartin KOVID-19.

Ne po flasim për një donacion nga sektori i biznesit, në vlerë prej 300,000 kuna. Edhe një herë, ata e kuptuan nevojën e të vepruarit së bashku në luftën kundër pandemisë dhe treguan reagim ndaj nevojave të institucioneve të kujdesit shëndetësor. Shtretërit u dhuruan nga banka Erste si dhe një subjekt tjetër biznesi. Ne falënderojmë donatorët dhe qarkun e Zadarit për mbështetjen e tyre - tha Zheljko Çuljina, Drejtori i Spitalit të Përgjithshëm të Zadarit.

Banka BBI dhuron 100 mijë KM për institucionet shëndetësore që luftojnë kundër KOVID-19

Bosna Bank International d.d. ka dhuruar 100,000 KM për institucionet e kujdesit shëndetësor në të gjithë Bosnjën dhe Hercegovinën për të mbështetur luftën kundër koronavirusit. Banka BBI deklaroi se ata dëshirojnë të ndihmojnë qytetarët në këto kohë sfiduese.

Me këto donacione, ne mbështesim institucionet e kujdesit shëndetësor në furnizimin me ilaçet e nevojshme dhe pajisjet mjekësore për të luftuar kundër koronavirusit. Ne gjithashtu shprehim mirënjohjen dhe mbështetjen tonë për përpjekjet e mëdha të punonjësve të shëndetësor nga e gjithë Bosnja dhe Hercegovina të cilët punojnë ditë e natë, duke luftuar për jetën e bashkëqytetarëve tanë - thuhet në deklaratën e bankës BBI. Ata gjithashtu kanë ftuar biznese dhe institucione të tjera për të mbështetur punonjësit e kujdesit shëndetësor dhe të gjithë sistemin shëndetësor të Bosnjë dhe Hercegovinës.

Donacion për Spitalin e Sëmundjeve të Mushkërive në Brezovik

Franshiza e basteve Meridian ka dhuruar manometra për furnizimin qendror të oksigjenit në Spitalin e Sëmundjeve të Mushkërive Dr. Jovan Bulajiç në Brezovik. Ky donacion iu dha spitalit Brezovik me qëllimin për t'a mbështetur në luftën kundër KOVID-19 dhe do të ndihmojë në optimizimin e mënyrës se si spitali administron oksigjenin terapeutik tek pacientët e tij.

Meridian në të kaluarën ka mbështetur luftën e sistemit shëndetësor të Malit të Zi ndaj KOVID-19 . Për përpjekjet e tyre, atyre iu dha një letër lavdërimi nga Klinika në Rozhaje.