Pothuajse gjatë gjithë vitit 2020, lufta kundër efekteve të COVID-19 ka qenë ngjarja që mori numrin më të madh të donacioneve.

Kjo është arsyeja pse pasqyra jonë e fundit javore e lajmeve lidhur me dhurimin në rajon i kushtohet gjithashtu dhurimit ndaj luftës kundër COVID-19.

Në të, ju mund të lexoni se si donatorët mbështetën komunitetet e tyre në luftën kundër efekteve negative të COVID-19 në javën e fundit të vitit 2020.

Banka UniCredit Serbi dhuroi 30,000 EUR në Fondin Kombëtar të Sigurimeve Shëndetësore

Në emër të klientëve të saj, punonjësve dhe në emër të saj, Banka UniCredit Serbi vendosi të dhurojë 30,000 EUR në kundërvlerë me RSD për Fondin Kombëtar të Sigurimeve Shëndetësore, nga fondet e destinuara tradicionalisht për dhurata dhe festat e fund vitit.

Ky donacion do të mundësojë që Fondi Kombëtar i Sigurimeve Shëndetësore të blejë pajisje dhe materiale të nevojshme për trajtimin mjekësor të pacientëve që vuajnë nga COVID-19.

Në fillim të prillit, Banka UniCredit Serbi dhuroi 50,000 EUR në kundërvlerë me RSD për Fondin Kombëtar të Sigurimeve Shëndetësore, më vonë gjithashtu iu bashkua nismës së UNICEF të organizuar për blerjen e matësve të rrjedhës së oksigjenit për Qendrën Klinike të Serbisë.

Mozzart mbështeti spitalin e Batajnicës me donacione të pakove të vitaminave për profesionistët e kujdesit shëndetësor

Mozzart dhuroi pako me fruta në spitalin COVID të hapur së fundmi në Batajnica, duke synuar që ta bëjë më të lehtë punën e përditshme për mjekët dhe stafin mjekësor.

Kjo iniciativë është realizuar në 40 spitale dhe qendra COVID në të gjithë vendin, përmes së cilave janë shpërndarë 75 tonë fruta. Në këtë mënyrë, Mozzart dëshironte të falënderonte të gjithë punonjësit mjekësorë.

Në vitin 2020, Mozzart mbështeti sistemin e kujdesit shëndetësor gjithashtu duke dhuruar fonde për blerjen e ventilatorëve, duke siguruar donacione financiare për institucionet e kujdesit shëndetësor dhe duke blerë pajisjet e nevojshme spitalore.

Donacione nga Imlek për pacientët me COVID dhe mjekët

Imlek dhuroi disa tonë qumësht në qendrat klinike dhe spitalet e përgjithshme në të gjithë Serbinë.

Gjegjësisht, disa tonë qumësht Moja Kravica me afat të gjatë përdorimi u dhuruan në qendrat klinike të Serbisë, Nishit dhe Vojvodinës, ndërsa u dërguan donacione gjithashtu në spitalet e përgjithshme në Vrshac dhe Valjevo, në spitalin e sapo hapur COVID në Krushevac dhe në Spitalin Special për Sëmundje Interne në Mladenovac. Për më tepër, Imlek siguroi mbështetje në shtetet e tjera të rajonit në të cilat operon, duke dhuruar të mira dhe fonde për blerjen e pajisjeve mjekësore për institucionet e kujdesit shëndetësor në Bosnjë dhe Hercegovinë, Maqedoninë e Veriut dhe Malin e Zi.

Në fillim të këtij viti, Imlek dhuroi fonde për blerjen e shtatë ventilatorëve dhe bëri donacione në të mira materiale për të gjitha spitalet COVID, si dhe për institucionet e strehimit kujdestar, Kryqi i Kuq dhe Banka e Ushqimit.

Donacion për spitalin e Splitit

Departamenti COVID në Qendrën Spitalore Klinike në Split pranoi katër pajisje të reja me rrjedhë të lartë oksigjeni dhe dy monitorë të shenjave vitale në vlerë totale prej rreth 210,000 HRK.

Donacionet u siguruan bashkarisht nga Shkolla e Mjekësisë dhe Klubi Rotarian në Split, në bashkëpunim me kompaninë e ndërtimit Strabag sh.p.k. dhe Qendra e Makinave Vrdoljak sh.p.k.

Ky donacion duhet të lehtësojë punën e mjekëve dhe të ndihmojë në përkujdesjen për një numër të madh pacientësh për të cilët ky lloj trajtimi është vendimtar.

Donacionet e Podravka për Spitalin e Përgjithshëm të Koprivnicës

Podravka bëri donacione të vlefshme për Spitalin e Përgjithshëm në Koprivnica, duke siguruar një total prej 635,000 HRK.

Kompania dhuroi një ventilator dhe pesë pajisje me rrjedhjë të lartë oksigjeni të cilat përdoren për të trajtuar pacientët me dëmtime serioze të mushkërive të shkaktuara nga COVID-19.

Më parë, Podravka kishte dhuruar fonde për blerjen e inkubatorëve, shtretërve dhe dollapëve për repartin e kujdesit ditor pediatrik të spitalit, gjithashtu kishte financuar ridizajnimin e repartit me ndihmën e agjencisë së dizajnit të brendshëm Brigada.

Fondacioni 'Nikola Jançev' dhuron për një spital të ri COVID

Me mbështetjen e Mitko Jançev, Kryetari i Komunës së Kavadarit dhe kompanisë Kozhuvçanka nga Kavadarci, Fondacioni ’Nikola Jançev’ dhuroi 1 milion denarë për spitalin në Kavadar. Paratë do të përdoren për blerjen e një stacioni oksigjeni në spitalin e ri modular COVID-19 në Kavadar, ndërtimi i të cilit do të përfundojë brenda dy ose tre javësh.

Ne dëshirojmë t'ju rikujtojmë se ju mund të mbështetni luftën kundër COVID-19 duke bërë donacione online për disa nga fushatat e filluara në covid19.donacije.rs ose duke dërguar një SMS në 7300.