Për të shënuar Ditën Botërore të Urisë (16 Tetor), punonjësit e OKTA-s vendosën të heqin dorë nga kuponat e tyre të përditshëm ushqimor, dhe në vend të kësaj të mbledhin këto para për Kryqin e Kuq të Maqedonisë. Organizata do të përdorë donacionin për të siguruar 280 vakte për qytetarët e rrezikuar social.

Kryqi i Kuq do të ofrojë paketa ushqimore për banorët e zonave rurale, të cilët nuk mund të përballojnë ushqimet e duhura dhe nuk kanë qasje të lehtë në kuzhina humanitare.

Megjithatë, paratë për ushqim nuk ishin të vetmet që punonjësit e OKTA-s i dhanë Kryqit të Kuq. Rreth 100 prej tyre gjithashtu kohët e fundit dhuruan gjak, si pjesë e një iniciative e cila është bërë tradicionale në kompani, pasi që është drejtuar që nga viti 1982.

Megjithëse ky donacion i veçantë erdhi nga punonjësit, vetë kompania e karburantit është gjithashtu e njohur për përgjegjësinë sociale të saj. Ajo ka mbështetur më parë komunitetin në disa fusha, të tilla si sigurimi i bursave dhe dhënia e pajisjeve për shkollat ​​dhe spitalet. Kohët e fundit ajo ka financuar edhe një herë garën vjetore në mbështetje të njerëzve me sëmundjen e Wilson.

Përfaqësuesit e kompanisë theksuan se OKTA merr krenari të madhe në rritjen e numrit të iniciativave bamirëse dhe vullnetare të punonjësve të saj, të cilat ndihmojnë në forcimin e gjithë politikës së përgjegjësisë shoqërore.