Kompania farmaceutike maqedonase Alkaloid organizoi një piknik për punonjësit e saj dhe ngriti rreth 17,000 EUR (1,050,000 MKD) për shoqatën për sëmundje të rralla "Jeta me Sfida". 

Pikniki vjetor është një traditë 8-vjeçare e cila bashkon punonjësit e Alkaloid dhe familjet dhe miqtë e tyre në mënyrë që të mbledhë fonde për një kauzë të mirë.

Këtë vit u vendos që pikniku të mbështeste shoqatën Jeta me Sfida (Живот со предизвици), shoqata qytetare për sëmundje të rralla. Shoqata u themelua në vitin 2009 dhe bashkon prindërit e fëmijëve dhe pacientëve të rritur që jetojnë me sëmundje të rralla. Rreth 3,000 njerëz morën pjesë në këtë piknik të fundit dhe ngritën një total prej 17,000 eurosh (1,050,000 denarë).

Vesna Aleksovska, Presidentja e Jetës me Sfida, tha se ky donacion do të ndihmojë shoqatën të vazhdojë përpjekjet e saj në ndihmën dhe mbështetjen e rreth 120,000 njerëzve në Maqedoni, të cilët janë të prekur nga një sëmundje e rrallë, përmes iniciativës linjën ndihmëse e cila është duke punuar në baza jozyrtare tre vitet e fundit. Duke ndjekur shembujt e vendeve evropiane, si dhe Kroacinë dhe Serbinë fqinje, shoqata do të përdorë donacionin e Alkaloid për të krijuar një qasje më formale ndaj kësaj iniciative:

"Ne plan për të futur një qasje më të organizuar në Helpline në mënyrë që të ndihmojë njerëzit me sëmundje të rralla në vendin tonë. Para së gjithash, kjo do të thotë t'u sigurohet atyre informacion të shpejtë, të saktë dhe të përshtatshëm, dhe pastaj t'i ndihmojnë ata të përdorin informacion të tillë për të zbatuar të drejtat e tyre shëndetësore dhe sociale. Duke pasur një sëmundje të rrallë do të thotë përballë frikës, duke përqafuar shpresën dhe duke luftuar për të ardhmen. Secili prej nesh meriton të jetë pjesë e shoqërisë dhe jo vetëm një pacient. Kur komuniteti na mbështet, kjo e bën punën tonë shumë më të lehtë ", tha zonja Aleksovska.

Përveç sukseseve të mëparshme në pikniket e tyre, punonjësit e kompanisë gjithashtu treguan solidaritet të madh kur ngritën 20,000 euro për trajtimin e djalit të kolegëve të tyre në 2016.