E lamë pas edhe një javë tjetër të mbushur me aktivitet filantropik dhe vepra të mira. Edhe një herë, shumica e akteve të dhënies janë bërë në mbështetje të luftës kundër pasojave negative të pandemisë KOVID-19.

Lexoni më poshtë se si kompanitë, organizatat dhe qytetarët po punojnë së bashku për të ndihmuar në luftimin e COVID-19.

Sipërmarrësit e Valjevës dhurojnë për Spitalin e Përgjithshëm të qytetit

Bizneset familjare “FAB sh.p.k. Lukavac "dhe" Metalprom sh.p.k. " nga Valjevo kanë dorëzuar një donacion në vlerë prej 2 milion dinarësh në Spitalin e Përgjithshëm të këtij qyteti.

Donacioni përbëhet nga 19 shtretër spitalorë modernë, 15 prej të cilëve kanë dyshekë anti-alergjik dhe katër shtretër elektrikë të lëvizshëm për pacientët në gjendje më të rëndë nën kujdes intensiv. Janë dhënë gjithashtu dy dollapë të lëvizshëm për ilaçe dhe për qëllime tjera të ndryshme.

Orenditë e reja janë vënë në përdorim menjëherë, duke lehtësuar ndjeshëm punën e stafit mjekësor dhe duke u ofruar pacientëve më shumë rehati gjatë qëndrimit në spital dhe trajtimit nga KOVID-19, thotë administrata e spitalit në Valjevo.

Mbështetje falas për banorët e Novi Sadit gjatë pandemisë

Gordana Beloçiç krijoi grupin në Facebook Covid 19 Novi Sad në mënyrë që të sigurojë për njerëzit e qytetit të saj dhe stafin mjekësor informacion dhe mbështetje të azhurnuar. Gordana gjithashtu ka ofruar mbështetje falas psikologjike përmes faqes Čaj sa Gocom (Çaj me Goca-n).

Si rezultat i përpjekjeve të saj, ajo është vlerësuar me Çmimin Kombëtar të Vullnetarizmit në Forumin CSR të mbajtur së fundmi organizuar nga Forumi i Biznesit të Përgjegjshëm.

Grupi ynë në Facebook Covid 19 Novi Sad është vazhdimisht në rritje dhe tani ka mbi 12,000 anëtarë. Pacientët thonë se e vlerësojnë se si menaxhohet grupi dhe përmbajtja që ne miratojmë është e kontrolluar në mënyrë rigoroze, foli Gordana për portalin Priče sa dušom.

Ajo është në dispozicion 24/7 për të gjithë ata që kanë nevojë për ndihmën e saj për gjetur rrugën e tyre përmes procedurave lidhur me trajtimin dhe ofron sesione terapie falas.

Përmes aktiviteteve të mia, veçanërisht ato që synojnë ngritjen e moralit, zvogëlimin e stresit, inkurajimin e të menduarit pozitiv dhe përhapjen e shpresës, unë kam patur ndikim që njerëzit të ndjehen të rëndësishëm. Ata nuk janë vetëm, nuk kanë nevojë të enden dhe janë të mbrojtur, spjegon Gordana për pricesadusom.com

Kaufland u dhuron maska fëmijëve në zonat e goditura nga tërmeti

Për të ndihmuar normalizimin e jetës në zonat e goditura nga tërmeti shkatërrues vitin e kaluar, Kaufland u dhuroi fëmijëve maska mbrojtëse për përdorim të njëhershëm, si dhe fruta dhe perime për nxënësit e shkollave shoqëruese, Shoqëritë e Qytetit të Kryqit të Kuq Kroat, Caritas Kroacia dhe SOS Fshati i Fëmijëve në Lekenik.

Pas një dhurimi të madh parash, ne kemi kontribuar në rindërtimin e zonave të goditura, tani po ndihmojmë ata që kanë mbetur të varfër në këtë mënyrë. Ne dëshirojmë të ndihmojmë që jeta të kthehet në normalitet në këto zona sa më shpejt të jetë e mundur, spjegon Marija Franiç, Menaxherja e Komunikimit të Korporatave e Kaufland.

Amko komerc dhuron ushqime për Spitalin e Përgjithshëm “Prim.dr. Abdulah Nakash ”

Dëshira jonë është të sigurojmë mbështetje për qytetarët në këto kohë të vështira. Ne jemi duke shprehur mirënjohjen tonë dhe mbështesim përpjekjet e mëdha të punonjësve shëndetësor nga e gjithë Bosnja dhe Hercegovina të cilët luftojnë natë e ditë për të shpëtuar jetën e bashkëqytetarëve tanë, thotë Minela Durmo, Drejtore e marketingut tek Amko komerc.

Ajo gjithashtu ka ftuar kompanitë dhe institucionet tjera për të siguruar mbështetje për punonjësit shëndetësor dhe të gjithë sistemin shëndetësor, i cili aktualisht është më i ekspozuari ndaj efekteve të pandemisë KOVID-19.

Shoqata Pomozi.ba mbështet spitalet e Travnikut

Shoqata Pomozi.ba ka siguruar pesë përqendrues të oksigjenit për spitalet në qytetin e Travnikut.

Këto makineri prodhojnë deri në pesë litra oksigjen në minutë dhe ato përdoren për trajtimin e pacientëve me KOVID me simptoma më të lehta. Pajisjet do të jenë në dispozicion të spitaleve për një vit dhe shoqata do t'i servisojë ato me koston e tyre.

Nëse është e nevojshme, makineritë do të qëndrojnë në përdorim të spitaleve për një periudhë më të gjatë. Tre nga makineritë do t'i sigurohen Sëmundjeve Pulmonare dhe Spitalit TBC dhe dy për Spitalin JU Travnik.

Deri tani, Pomozi.ba ka siguruar 30 makineri për përdorim në spitalet në Bosnjë dhe Hercegovinë - 20 në spitalet e Sarajevës, 5 në Spitalin Kantonal në Zenica dhe 5 në spitalet në Travnik.

Pomozi.ba thotë se aksioni vazhdon dhe të gjithë ata që janë të gatshëm ta mbështesin mund ta bëjnë këtë duke dhuruar në llogarinë e shoqatës, platformën e tyre të internetit ose duke dërguar mesazhe në numrin humanitar 17022, me të cilin mbështetësi dhuron 2 KM për kauzën.

Donacione për Spitalin e Përgjithshëm të Ohrit

Spitali i Përgjithshëm i Ohrit pranoi një donacion të vlefshëm, falë organizatës SOS BALKANMEDIA Ohër dhe partnerëve të saj SN Insurance Broker nga Manastiri.

Donacioni përbëhet nga maska mbrojtëse, pajisje mjekësore dhe ilaçe të nevojshme për trajtimin e pacientëve në gjendje kritike.

Nëse edhe ju dëshironi të mbështesni komunitetet tuaja në luftën kundër KOVID-19, duam t'ju kujtojmë se mund ta bëni onlinr duke dhuruar tek covid19.donacije.rs, ose duke dërguar mesazhe në 7300.