Një tjetër ngjarje për ngritjen e vetëdijes për kancerin e gjirit po zhvillohet këtë të diel, më 28 tetor në sheshin Skënderbej në Tiranë. Ngjarja fillon në orën 11h.

Gjatë muajit tetor, disa ngjarje për ngritjen e vetëdijes për kancerin e gjirit kanë ndodhur në të gjithë rajonin, duke përfshirë garat në Sarajevë dhe Zagreb dhe donacionet e Avonit për këtë kauze në Mal të Zi dhe Maqedoni.

Vetëdija e kancerit të gjirit ishte gjithashtu tema e ngjarjes së fundit "Dance for Life" në Tiranë. Disa politikanë, aktorë, gazetarë dhe figura të tjera nga sfera publike iu bashkuan atyre që dëshironin të tregojnë mbështetje për ata që jetojnë me kancer të gjirit në Sheshin Skënderbej në Tiranë.

Vizitorët nga ngjarja u kujtuan gjithashtu të sigurojnë kontrolle mamografie falas, të cilat ofrohen nga ora 8 deri në orën 18 të hënë deri të premten dhe nga ora 8 deri në 14 të shtunave në Poliklinikën Specialiste nr. 3 në Tiranë dhe 9 spitale të tjera rajonale ku ky shërbim është në dispozicion.

Ngjarja e dytë në të njëjtin vend - Sheshi Skënderbej - po zhvillohet këtë të diel, 28 tetor. Këtë herë njerëzit në Tiranë mund të marrin pjesë në koncertin falas të organizuar nga Spitali Amerikan së bashku me Bashkinë e Tiranës, i cili fillon në orën 11.

Përveç një programi të madh muzikor dhe argëtues, ngjarja do të ofrojë një mundësi tjetër për të ndarë informacione të rëndësishme rreth kancerit të gjirit.

Disa emra të mëdhenj muzikor kanë konfirmuar performancen e tyre, përfshirë Rovena Dilo, Orgesa Zaimi, Irma Libohova, Jonida Maliqi, Ermal Mamaqi, Manjola Nallbani, Eranda Libohova, Era Russia dhe Orinda Huta.