Filomena nga Zadari ka postuar kohët e fundit në një grup në Facebook se ajo do të donte t'i dhuronte makinën e saj një familjeje që kishte nevojë për një. Përfundimisht, Opel Corsa e saj shkoi në familjen e një nënë të vetme prej katër vetësh, nga Spliti.

Grupi i Facebook-it "Buy sell Dalmacija" (Kupujem prodajem Dalmacija) u befasua kohët e fundit nga postimi i një përdoruesi me emrin "Jasam To", duke u thënë anëtarëve të grupit se do të dëshironin të dhuronin një makinë, modeli Opel Corsa, për një familje që me të vërtetë ka nevojë për të. Siç thuhet në postim, makina është 17 vjeçare, në gjendje të mirë, e regjistruar për 3 muajt e ardhshëm.

Familja u zgjodh shumë shpejt dhe më pas u zbulua se llogaria e Facebook-it me emrin e pazakontë i përkiste një gruaje nga Zadari, e quajtur Filomena (ajo gjithashtu e shpalli emrin e saj në media, por kërkoi që të mos përmendet në lidhje me gjestin e saj). Filomena është një nënë e vetme e dy fëmijëve të saj dhe punon në një furrë.

"Kushëriri im më tha se ai ka një makinë për mua, nga një mik i cili zotëron disa automjete. Ndërsa unë tashmë kam një Opel Corsa timen, unë i thashë atij se nuk kam nevojë, por ai m’a dhuroi gjithsesi dhe më tha të bëj me të ashtu siç dëshiroj. Pastaj vendosa të bëja këtë veprim, pasi që kam kaluar shumë gjatë jetës sime, dhe unë e di mirë se çfarë është të kesh dhe çfarë është të mos kesh ", tha Filomena.

Gjesti i Filomenës u përgëzua nga djali i saj 17-vjeçar, i cili do të marrë testin e tij të makinës vitin e ardhshëm dhe do të fillojë të ngasë edhe vet. Ai po shpreson të marrë një makinë të re, ndërsa Filomena planifikon të japë përsëri makinën e saj të tanishme.