Në fillim të muajit tetor, Muaji Ndërkombëtar i Ndërgjegjësimit të Kancerit të Gjirit, kompania Avon ka dhuruar rreth 43,000 euro në Mal të Zi dhe Maqedoni.

Si pjesë e fushatës "Trego se Ti je stalo" në Malin e Zi, Avoni lëshoi ​​një linjë të produkteve të shënuara me një fjongo rozë. Avoni i ka kushtuar fitimin bruto nga këto produkte, luftës kundër kancerit të gjirit. Kështu janë ngritur pothuajse 30,000 EUR për blerjen e një pajisjeje me ultratinguj, të cilën Avon i dhuroi Qendrës Klinike të Malit të Zi (Klinički centar Crne Gore).

Branimir Vllahoviq, drejtor i Qendrës për radiologji diagnostike theksoi se pajisja do të rrisë cilësinë dhe saktësinë e diagnozës me ultratinguj dhe Filip Popoviq, drejtor i Avon Cosmetics Montenegro kujton se përveç pajisjes mjekësore me cilësi të mirë dhe stafit kompetent, një komponent i rëndësishëm i trajtimit të kancerit të gjirit janë gjithashtu kontrollet e rregullta.

Avon po organizon gjithashtu një garë nën sloganin "Në këpucët e saj" ("U njenim cipelama") më 13 tetor në Podgoricë. Ngjarja do të jetë një mundësi për burrat që të mbështesin simbolikisht gratë në jetën e tyre dhe të tregojnë se kujdesen për shëndetin e tyre.

"Është e rëndësishme të flitet për këtë temë dhe të mos e trajtojmë atë si një tabu - të edukojmë më shumë gra nga të gjitha brezat, por edhe partnerët, burrat, vëllezërit dhe baballarët e tyre, pasi ata gjithashtu luajnë një rol kyç në shëndetin e grave. Unë ju ftoj të tregoni se ju kujdeseni duke u kujtuar nënave, grave, motrave dhe vajzave që të bëjnë kontrollet e tyre mjekësore. Inkurajoni kolegët, fqinjët dhe shoqet tuaja për të bërë të njëjtën gjë. Është lufta e të gjithëve dhe së bashku ne mund të bëjmë një ndryshim që dëshirojmë ta shohim - dhe kjo është të ndikojmë pozitivisht në një problem me të cilin përballen gratë anembanë botës ", tha Miroslava Pavloviq-Marjanović, drejtoreshë e Avon për Rajonin e Adriatikut gjatë prezantimit të donacionit.

Në Maqedoni Avon ka qenë partner strategjik i shoqatës për luftimin e kancerit të gjirit Borka për 10 vjet. Më 7 tetor u zhvillua shëtitje tradicionale "Go Pink" (Напред розово ") në Shkup. Ngjarja ka shënuar 10 vjet të fushatës ndërgjegjësuese të kancerit të gjirit në Maqedoni.

Me këtë rast, Avon njoftoi se do të dhurojë rreth 13,000 EUR (15,000 USD) për Borkën, në mbështetje të aktiviteteve të tyre. Paratë do të përdoren për të krijuar një linjë të lëvizshme SOS për njerëzit me kancer të gjirit dhe familjet e tyre, si dhe nisma të ndryshme që synojnë edukimin e qytetarëve të Maqedonisë për rreziqet, mënyrat e parandalimit dhe rëndësinë e zbulimit të hershëm, veçanërisht tek popullësia e re.

Ngjarja në Shkup, e bashkëorganizuar nga Borka dhe Avon, me mbështetjen e ambasadës amerikane, mblodhi shumë njerëz që dëshironin të rrisin ndërgjegjësimin për kancerin e gjirit, rëndësinë e parandalimit si dhe ata që dëshirojnë të tregojnë solidaritet me njerëzit që jetojnë me kancerin e gjirit.