Mbështetja për luftën kundër KOVID-19 mbetet tema mbizotëruese kur bëhet fjalë për filantropinë dhe donacionet.

Në pjesën e lajmeve tona javore mbi dhurimin, mësoni për veprat e ditëve të fundit dhe veprat e mira në mbështetje të luftës kundër KOVID-19 në ditët e fundit.

Një donacion për spitalin e Uçicës

ES komerc, një kompani nga Prijepolje, i ka dhuruar mallra me vlerë prej 313 mijë dinarë Qendrës Shëndetësore të Uçicës në mënyrë që të sigurojë ndihmë për pacientët me KOVID-19 dhe stafin mjekësor e spitalit.

Në këto kohë sfiduese, një gjest human është ai që ka rëndësi, dhe pronarët e kësaj kompanie e kanë dëshmuar këtë gjë shumë herë, tha drejtori Qendrës Shëndetësore të Uçicës Milosh Boshoviç me këtë rast.

 

 

Dhurim për një spital në Varazhdin

Pasqyra e dobët epidemiologjike dhe rritjet e vazhdueshme të numrit të të infektuarve në qarkun Varazhdin inkurajuan grupin Vindija të dhuronte një ventilator në Spitalin e Përgjithshëm të Varazhdinit.

Përveç kësaj, Vindija kishte siguruar donacione në të mira për spitalin e Varazhdinit, si dhe Spitalin e Qarkut në Çakovec, i cili gjithashtu ka trajtuar një numër të madh të pacientëve gjatë pandemisë.

Kompania Alma Ras dhuron për pacientët e spitalit KOVID

Kompania Alma Ras a dhuruar 150 palë pizhama, me vlerë prej 4,500 KM për pacientët e repartit KOVID të Spitalit të Përgjithshëm Prim.dr. Abdulah Nakash.

Në emër të pacientëve, Samira Hajdareviç, ndihmësja e drejtorit për ekonomi dhe financa, e falënderoi Alma Ras për dhuratën e tyre.

 

 

 

20,000 maska mbrojtëse të dhuruara për komunën Ilixhës

Kompania Dolfarm sh.p.k. i ka dhuruar 20,000 maska mbrojtëse me një përdorim komunës Ilixha.

Shërbimi i Mbrojtjes Civile të komunës Ilidzha do t'i shpërndajë maskat në Qendrën Shëndetësore të Ilidzhës, zyrat e mjekësisë familjare, policinë dhe qytetarët.

Gjithashtu, kompania ITR sh.p.k. i kishte dhuruar komunës150 litra dezinfektues. Ky kimikat, i destinuar për dezinfektimin e hapësirave publike, vendkalimeve dhe sipërfaqeve në ndërtesat publike, mund të tretet për të prodhuar një produkt përfundimtar që arrin në 150,000 litra.

Një donacion tjetër erdhi nga shoqata Blazhuj e personave me aftësi të kufizuara, e cila kishte siguruar 120 vizore të bëra me dorë.

4,000 maska mbrojtëse për nxënësit e shkollës fillore të komunës së Çairit

Kompania farmaceutike Zegin ka dhuruar 4,000 maska mbrojtëse për nxënësit e shkollave fillore në komunën e Çairit.

Në shenjë mirënjohje për donacionin, kryetari i Komunës Visar Gainu i dorëzoi pronarit të kompanisë Blagoje Mehanxhiski një pllakat me shëmbëlltyrën e Nënë Terezës për përpjekjet e tij humanitare.

 

Tineks dhuron kostume mbrojtëse në Klinikën e Kardiologjisë në Shkup

Kompania Tineks i dhuroi 555 palë kostume mbrojtëse qendrës KOVID që funksionon në kuadër të Klinikës Universitare për Kardiologji në Shkup. Donacioni kishte vlerë prej 100,000 denarë.

Tineks vazhdon të kujdeset për punonjësit tanë shëndetësor dhe institucionet shëndetësore publike në vijat e para të luftës kundër koronavirusit, thotë kompania

Duam t'ju kujtojmë se edhe ju mund ta mbështesni komunitetin tuaj në luftën kundër koronavirusit , online duke dhuruar tek covid19.donacije.rs ose duke dërguar mesazhe në 7300.

Organizatat jofitimprurëse nga Serbia me një ide se si të ndihmojnë ata që janë të rrezikuar nga pandemia KOVID-19 mund të regjistrohen me fushatat e tyre për mbledhje të fondeve në Donacije.rs në çdo kohë.