Në të gjithë rajonin, kompanitë dhe organizatat vazhdojnë të mbështesin komunitetet e tyre për të zbutur efektet negative nga COVID-19.

Ne zgjodhëm për ju gjashtë histori të nismave humanitare që kishin për qëllim mbështetjen e sistemit shëndetësor, punonjësve mjekësorë, pacientëve dhe anëtarëve të shoqërisë në luftën kundër COVID-19.

Nuk jeni vetëm, ne jemi pranë jush

Qendra për integrime në shoqëri ka filluar një fushatë të quajtur "Nuk jeni vetëm, ne jemi pranë jush". Fushata synon të sigurojë mbështetje për punonjësit shëndetësor dhe pacientët e COVID-19 në kujdesin e tyre.

Qytetarët mund të marrin pjesë dhe të tregojnë mbështetjen e tyre duke dhuruar produkte të higjienës personale (dezinfektues, alkool, peceta të lagura, faculeta, letër higjienike, maska mbrojtëse dhe doreza për një përdorim) dhe produkte të tjera të disponueshme të nevojshme për kujdesin e pacientit.

Me ndihmën e vullnetarëve tanë, Qendra do të përgatisë dhe shpërndajë pako ndihmash për pacientët me mesazhin e shtypur "Nuk jeni vetëm, ne jemi pranë jush". Paketat do të përmbajnë gjithashtu mesazhe mbështetëse dhe inkurajuese nga donatorët, të cilat mund të dërgohen në kuti postare të veçanta, të vendosura në disa vende në të gjithë qytetin.

Paketat e ndihmës do të shpërndahen në Qendrën Shëndetësore në Vranjë dhe do t'u dorëzohen pacientëve.

Përveç sigurimit të mbështetjes për përdoruesit e fundit, fushata do të përqendrohet gjithashtu në ngritjen e vetëdijes për rëndësinë e filantropisë dhe efektet e saj pozitive.

Këto aktivitete u realizuan si pjesë e projektit Korniza për Dhurim i implementuar nga Koalicioni për Dhurim dhe i financuar nga USAID.

Mozzart dhuron shtretër spitalor për njësitë e kujdesit intensiv në Serbi

Mozzart vazhdon të mbështesë sistemin shëndetësor serb në luftën kundër COVID-19. Në iniciativën e tyre të fundit, ata dhuruan shtretër spitali të kualitetit të lartë për njësitë e kujdesit intensiv të disa qendrave mjekësore. Kontingjenti i parë i shtretërve arriti në Institutin e Kirurgjisë Ortopedike Banjica në Beograd.

Për muaj me radhë, Mozzart ka ofruar mbështetje për objektet e kujdesit shëndetësor në Serbi. Deri më tani, ndërmarrja dhuroi rreth 600,000 Euro për zbutjen e efekteve negative nga COVID-19. Nga shuma totale e dhuruar, 200,000 Euro ishin dedikuar për sigurimin e dhjetë ventilatorëve dhe 150,000 Euro të tjera u shpenzuan për të siguruar spitalet Serbe me ndihmë financiare ose pajisje mjekësore që u mungonin.

P...S... fashion dhuron 60 kostume mbrojtëse për spitalin COVID në Çaçak

P...S...fashion ofroi mbështetje për stafin mjekësor të spitalit të Përgjithshëm COVID në Çaçak duke dhuruar 60 kostume mbrojtëse.

Dhe kjo nuk ishte nisma e parë e tyre e këtij lloji.

Në një rast tjetër, kompania dhuroi gjithashtu mbi 15,000 maska mbrojtëse, kostume, çarçafë dhe kostume spitalore.

Donacion i vlefshëm për Qendrën Shëndetësore në Tivar

Qendra e Kujdesit Shëndetësor në Tivar mori një donacion tjetër të vlefshëm - 100 kostume mbrojtëse nga humanisti i mirënjohur, Hajriz Brvçak.

Ky është një nga disa donacione që Hajriz Brvçak bëri për të mbështetur sistemin shëndetësor të Malit të Zi. Deri më tani, ai siguroi disa tunele dezinfektimi për spitalet në Malin e Zi, 750,000 maska mbrojtëse për popullatën dhe 140,000 për fëmijët e shkollave malazeze dhe mësuesit e tyre. Disa donacione u dedikuan gjithashtu për të ndihmuar qytetarët dhe shëndetësinë në vendet e rajonit - Serbi, Bonsnjë dhe Hercegovinë dhe Shqipëri.

Hemofarm mbështet sistemin shëndetësor të Bosnjës dhe Hercegovinës

Hemofarm nisi një fushatë të quajtur "Superherotë mbajnë maska nën sytë e tyre!".

Qëllimi kryesor i fushatës është të rrisë ndërgjegjësimin për rëndësinë e ndjekjes së këshillave të epidemiologëve - çështje të tilla si mbajtja e maskave dhe distancimi fizik në publik, ruajtja e higjienës dhe forcimi i sistemit tonë imunitar.

Fushata gjithashtu do të mbledhë fonde për sigurimin e pajisjeve mbrojtëse mjekësore për institucionet e kujdesit shëndetësor në BH duke alokuar një pjesë të të ardhurave të Hemofarm nga shitjet e tyre të probiotikëve.

Në fillim të këtij viti, anëtarët e Grupit Stada, duke përfshirë Hemofarm, dhuruan 150 monitorë mjekësorë për pacientët në BH, Serbi dhe Mal të Zi, ndërsa vetëm Fondacioni Hemofarm dhuroi të gjitha pajisjet mbrojtëse që u duheshin punonjësve të kujdesit shëndetësor në 18 qendra të kujdesit shëndetësor në BH.

Aqua team dhuroi ujë për punëtorët mjekësorë dhe pacientët COVID-19

Kompania Aqua team dhuroi shishe uji të paketuara posaçërisht për spitalet në të gjithë Republikën Serbe, ku trajtohen pacientët me COVID-19. Donacioni u pranua nga institucionet e kujdesit shëndetësor në Banja Luka, Banja Slatina, Gradishka, Prijedor, Brçko, Foça dhe Sokoc.

"Ne kemi për qëllim të ndihmojmë të gjithë spitalet COVID që na kontaktojnë. Shpresojmë që të tjerët të ndjekin shembullin tonë dhe të ofrojnë mbështetjen e tyre për punonjësit shëndetësor dhe pacientët", thanë përfaqësuesit e Aqua Team.

Nëse dëshironi gjithashtu të mbështesni komunitetin tuaj në luftën kundër COVID-19, një mënyrë për ta bërë këtë është duke dhuruar online në covid19.donacije.rs, ose duke dërguar SMS në 7300.