Охридската банка Сосиете Женерал отвори конкурс за стипендии за студенти со музички таленти во јуни, а минатата недела беше одржан концерт од 8 финалисти. На настанот, двајца студенти беа доделени стипендии. Во Црна Гора, банката донираше проектор и екран во училиштето Марко Миљанов во Бијело Поље.

На конкурсот под наслов "Имаш ли жичка за музика" беа пријавени повеќе од 60 учесници, кои сите свират одредени инструменти. Од нив, 8 финалисти беа избрани да настапат на концертот во Македонската филхармонија.

16-годишниот пијанист Арда Мустафаоглу победи на конкурсот и доби годишна стипендија од 1.625 евра (100.000 денари).Посебна награда за препознаен потенцијал за иден развој и беше доделена на 15-годишната Наоми Георгиевска , која доби годишна стипендија од 812 евра (50.000 денари).

Проектот беше реализиран како дел од Талент клубот на охридската банка Сосиете Женерал. Неговата цел е да ги поддржи младите таленти во различни области, преку разни натпревари. Првиот беше натпреварот "Имаш ли жичка за музика", кој беше отворен за музичари на возраст од 14 до 18 години. Првиот кој стана член на клубот беше Марко Пејчиновски, момче што го преплива Охридското Езеро, а за овој напор доби депозит од банката на неговата детска штедна книшка.

Во Црна Гора, банката донираше проектор и екран на основното училиште Марко Миљанов од Бијело Поље. Бидејќи оваа технологија станува неопходна во современото образование, овој вид донација е многу корисен за подобрување и збогатување на наставниот процес.

Јасмина Калиќ, директорката на училиштето се заблагодари на банката за оваа донација и изјасни дека тоа ќе даде значителен придонес во наставата.