Nastavljaju se dobra djela u borbi protiv bolesti COVI-19 te kompanije, organizacije i građani diljem regije i dalje na rane načine pružaju podršku zdravstvenim djelatnicima i pacijentima.  

Danas smo vam pripremili četiri priče o dobrim djelima učinjenima u borbi protiv posljedica bolesti COVID-19.

UNICEF  i Zaklada Johnson & Johnson osigurali osobnu zaštitnu opremu za zdravstvene djelatnike

UNICEF Srbija dostavio je pošiljku osobne zaštitne opreme zdravstvenim djelatnicima u COVID bolnici Batajnica te Kliničkom centru Srbije. 

Zahvaljujući donaciji od 70.000,00 američkih dolara Zaklade Johnson & Johnson i kompanije Janssen Srbija (farmaceutske podružnice kompanije Johnson &Johnson) kupljeno je 3000 zaštitnih vizira, 2000 rukavica za jednokratnu uporabu, 2000 zaštitnih odijela, 10 000 medicinskih kuta i 8000 zaštitnih maski tipa KN95.

UNICEF i dalje daje punu podršku nastojanjima u cijeloj zemlji da se osigura zaštita stanovnika nabavom opreme potrebne zdravstvenom sektoru. Poslovna zajednica pokazala je stvarnu solidarnost te, u za gospodarstvo nesigurnim uvjetima, odvojila dio svojih prihoda kako bi pomogla društvu. Zaista cijenimo doprinos Zaklade Johnson & Johnson našem radu – posebice u izvanrednim okolnostima poput ovih s kojima se sada suočavamo. Zahvaljujući njihovoj potpori možemo se djelotvornije boriti protiv koronavirusa i spasiti živote u Srbiji“, rekla je Vesna Savić Đukić, voditeljica UNICEF-ovog Sektora korporativnih partnerstva.

Unilever i Mercata VT donirali bolnicama u Srbiji

Unilever je uz pomoć distributera Mercata VT donirao 16 400 litara proizvoda za čišćenje Domestos – gusti izbjeljivač Pine i Domestos – gusti izbjeljivač Atlantic bolnicama diljem Srbije. 

Osim bolnicama u Beogradu, donacije će ići u 20 ustanova u sljedećim gradovima: Bor, Ćuprija, Valjevo, Subotica, Pančevo, Čačak, Kruševac, Kragujevac, Niš i Novi Sad. Projekt je realiziran u suradnji sa Zakladom Novaka Đokovića.

Donacija čija vrijednost prelazi 3.550.000,00 dinara raspoređena je u skladu s prioritetima i potrebama bolnica za borbu s epidemijom te osiguravanje dobrih higijenskih i sigurnosnih uvjeta za pacijente. 

Krajem 2020. godine Unilever i Mercata VT podržali su i novi projekt Zaklade Novaka Đokovića pod nazivom „Budućnost. Na vrijeme.“ u sklopu kojega su obnovljeni objekti za edukaciju i zabavu u sljedećim dječjim bolnicama u Beogradu: Institut za zdravstvenu zaštitu majke i djeteta Srbije dr. Vukan Čupić, Bolnica za pedijatriju dr. Olga Popović-Dedijer  i Sveučilišna dječja klinika Tiršova.   

Mozzart pomaže punktovima za cijepljenje

Kompanija Mozzart od samoga početka epidemije pomaže zdravstvenom sektoru u Srbiji u borbi protiv koronavirusa.

Posljednja donacija sadržavala je 25 dozatora dezinficijensa za ruke koji su postavljeni na Beogradskom sajmu te 10 dozatora instaliranih na punktu za cijepljenje u Belexpocentru.

Ukupna vrijednost Mozzartovih donacija zdravstvenom sektoru u Srbiji od početka krize izazvane bolešću COVID-19 iznosi oko 1.500.000,00 eura.

Zdravstveni djelatnici KBC-a Bežanijska kosa primili donaciju  

Humanitarna zaklada „Budi Srećan“ dala je donaciju u obliku poklon-paketa s proizvodima za osobnu njegu zdravstvenim djelatnicima KBC-a Bežanijska kosa želeći im tako izraziti zahvalnost za trud u borbi protiv bolesti COVID-19.  

Zakladi „Budi Srećan“  možete pomoći u podršci zdravstvenim djelatnicima Srbije slanjem sms poruke na humanitarni broj 2407.

Prikupljena sredstva će se iskoristiti za pružanje raznih oblika potpore zdravstvenim djelatnicima i njihovim obiteljima. Akciju podržavaju pružatelji usluga mobilne telefonije u Srbiji koji su se odrekli svoje naknade te za potrebe ove humanitarne kampanje svoje usluge nude besplatno.

Željeli bismo vas također podsjetiti da je jedan od načina na koji možete podržati borbu protiv bolesti COVID-19 i online donacija na covid19.donacije.rs ili slanje sms poruke na broj 7300.