Kako bi obeležili Međunarodni dan borbe protiv gladi (16. oktobar), zaposleni u firmi OKTA su odlučili da se odreknu svojih kupona za kupovinu hrane i da taj novac doniraju Crvenom krstu Makedonije. Novac će u okviru organizacije biti iskorišćen kako bi se obezbedilo 280 obroka za socijalno ugrožene građane. 

Crveni krst će pakete hrane dostaviti u ruralnim oblastima, gde građani nemaju lak pristup narodnim kuhinjama, a nisu u prilici da sami priušte kvalitetne obroke. 

Ipak, novac za hranu nije jedina stvar koju su zaposleni OKTE donirali Crvenom krstu. Nekih 100 njih takođe je nedavno doniralo krv, u okviru akcije koja je već postala tradicionalna u ovoj firmi, s obzirom na to da se sprovodi još od 1982. 

Iako je ova donacija došla direktno od strane zaposlenih, i samo preduzeće je poznato po svojoj društvenoj odgovornosti. U prethodnim godinama, ono je ulagalao u različite aspekte društva, uključujući obezbeđivanje stipendija, kao i donacije opreme za škole i bolnice. OKTA je nedavno pružila i finansijsku pomoć za trku sa ciljem podrške ljudima sa Vilsonovom bolešću

Predstavnici OKTE ovom prilikom naglasili su da su izuzetno ponosni na svoje zaposlene, i sve veći broj dobrotvornih i volonterskih incijativa koje oni sprovode, a koje takođe osnažuju i politiku društvene odgovornosti čitave kompanije.