Novac se prikupljao tokom akcije u kojoj su se članovi reprezentacije javaljali na pozive građana, na humanitarno-donatorskoj večeri, a sredstva su namenjena kupovini aparata u Kliničkom centru za dečije bolesti i obezbeđivanju stipendija za decu bez roditeljskog staranja.

Vatreno srce je humanitarna organizacija fudbalske reprezentacije Hrvatske osnovana pre 10 godina, a tokom svog rada je podržala različite organizacije i inicijative od društvenog značaja. Na čelu organizacije nalazi se dr. Josip Paladino, dok Upravni odbor čine kapetan reprezentacije Luka Modrić, izbornik Zlatko Dalić i lekari reprezentacije Zoran Bahtiević i Boris Nemec.

Tokom večeri, bio je otvoren call centar u u okviru koga su građani mogli da razgovaraju sa članovima reprezentacije. Zbog veoma dobrog odziva sredstva su prikupljena za samo sat vremena. Veče je takođe upotpunjeno raznovrsnim muzičkim programom, kao i izložbom radova inspirisanih svetskim prvenstom umetnika Stephana Lupina, koji je svoja dela donirao za ovu priliku.

Tokom večeri prikupljeno je skoro 61.500 EUR (456.500 KN), a novac je ravnomerno raspodeljen za dva cilja: jedna polovina namenjena je kupovini aparata za Klinički centar za dečije bolesti Zagreb, a druga za akciju Korak u život, kojom se pružaju stipendije za školovanje deci bez roditeljskog staranja.

Luka Modrić, koji je nedavno proglašen i za najboljeg fudbalera sveta, objasnio je šta za njega znači angažman unutar fondacije:

“Drago mi je što u Upravnom odboru 'Vatrenog srca' nastavljam tradiciju ranijih kapetana Darija Srne i Nike Kovača. Lijepo je da sam kao kapetan uključen u rad zaklade te to prihvaćam kao veliku odgovornost. Ponosan sam što reprezentacija već dugi niz godina pomaže ovu zakladu i očekujem da se u ovi akciju uključe i naši navijači te tako svi zajedno pomognemo djeci” istakao je Modrić.

Humanitarni broj 060 9004 biće aktivan do 3. decembra, a cena poziva iznosi 0,84 EUR (6,25 KN).