Ova zajednička akcija započeta je sa ciljem podrške socijalno ugroženim porodicama širom Makedonije. Njihove priče prikazane su na programu 1TV a Tinex im je obezbedio vaučere za kupovinu u ovim supermarketima. 

Prvi primaoci pomoći bili su članovi porodice Osmani. Ova porodica od 4 člana mogla je da priušti da živi na samo hlebu, šećeru i vodi po nekoliko dana svakog meseca.Zbog toga im je Tinex uručio mesečne vaučere za kupovinu hrane i svih drugih potrepština za kuću. Vaučeri su obezbeđeni za narednih godinu dana. 

Priča o ovoj porodici prikazana je na 1TVu i pomogla je da se dopre i do lokalnih uprava, te je tako otac porodice, Redžep dobio posao u opštini Butel.

Nakon toga 1TV i Tinex su posetili dom Slobodana Dimitrievskog - samohranog oca tri devojčice, čija žena je umrla od bolesti srca pre 4 godine. Porodica žvi u veoma teškim uslovima, bez pristojnog toaleta, a na nekim delovima kuće fali krov. Jedna od većih Slobodanovih želja je da svojim ćerkama omogući prostor gde bi na miru mogle da uče i rade domaće zadatke.

Slobodanova porodica je od Tinexa primila vaučer za kupovinu svih osnovnih potrepština za 1 mesec. Ipak, njihova priča je posebno dirnula i jednu građanku koja im je darovala televizor. Kao i gospodin Osmani, i Slobodan trenutno traži posao. U toku emisije je napomenuo da bi želelo da radi bilo kakav fizički posao, ali da bi to moralo da bude u polu-smenama kako bi imao vremena da pazi na svoju decu.

Tinex i 1TV planiraju da pomažu po jednoj porodici svake nedelje. Naravno, osim vaučera za kupovinu u supermarketima koji predstavljaju konkretno olakšanje života za njih, važno je i da se njihove priče prošire na ovaj način kako bi se u podršku eventualno uključila šira javnost kao i državne institucije.