Povodom 15. oktobra, Međunarodnog dana belog štapa, Sava osiguranje” doniralo je Savezu slepih Crne Gore 30 belih štapova ukupne vrednosti 1.366 EUR.

Savez slepih je neprofitna organizacija koja postoji od 1947. godine a danas oko sebe okuplja 8 lokalnih udruženja i oko 1.000 osoba oštećenog vida.

Tokom skoro 70 godine postojanja, Savez je sprovodio različite aktivnosti koje se odnose na podršku svojim članovima u obrazovanju i pronalaženju posla, omogućavanje besplatnih odmora, organizaciju kulturnih događaja i sportskih aktivnosti, izdavanju brajevih i audio časopisa, među kojima je najznačajniji audio časpois Zvučna revija, koji svakog meseca izlazi već 32 godine.

Naravno, kao osnovno pomogalo, beli štapovi su od velike važnosti za sva udruženja koja rade sa osobama sa oštećejnjem vida.

“Trudimo se da budemo mjesto odakle se pomoć nesebično pruža, a današnjom donacijom smo obezbijedili pomagala za osobe oštećenog vida koje se samostalno kreću, koja su za njih od velike koristi”, istakao je Nebojša Šćekić, izvršni direktor Sava osiguranja,.

Sava osiguranje u kontinuitetu sprovodi različite društveno odgovorne aktivnosti, a dve od prošle godine uključuju donaciju medicinskih aparata beranskoj bolnici kao opremanje i renovaciju igrališta u Bijelom Polju.